уторак, 18. фебруар 2020.

VAŠE PRAVO DA "RAZNESETE ŽENU I CELU PLANETU": RTS PROMOVIŠE NASILJE I TERORIZAM!

PONEO SAM BOMBU NAJVEĆU NA SVETU, DA RAZNESEM SEBE I CELU PLANETU - kaže pevač u pesmi "Svadba" koja će se naći u završnom takmičenju za nacionalnog predstavnika Srbije na izboru za Pesmu Evrovizije!

U jeku svetske borbe protiv terorizma Javni servis Radio-televizije Srbije promoviše upravo trerorizam, ali i nasilje nad ženama. Sama po sebi se nameću se pitanja kako bi zemlja domaćin ovogodišnjeg izbora reagovala na tekst sporne pesme koju u pratnji kandidata za nacionalnu penziju Bore Dugića izvodi ko-autor iste Danijel Đurić, zatim kako će na tekst reagovati EBU i šta tačno državna televizija izborom ove pesme u samu završnicu nacionalnog takmičenja poručuje svojim građanima ali i ostatku sveta osakaćenog strašnim terosrističkim napadima?

Kako se u pesmi promoviše osveta ženi ubistvom ukoliko odbije da se uda, ali i podizanje u vazduh cele planete kao i samoubistvo, kontaktirali smo Sigurnu kuću, ali i brojne druge organizacije i udruženja koja podržavaju borbu protiv nasilja nad ženama i u porodici. Svi su složni u oceni da se radi o direktnoj promociji nasilja i to o trošku poreskih obveznika, a mnogi su složni da postoje i elementi krivičnoig dela u promociji sporne pesme.



Istim povodom kontaktirali smo i Radio Televiziju Srbije koja je u ovom slučaju direktan promoter pesme koja nedvosmisleno podstiče na nasilje i terorizam, ali do objave ovog teksta nismo dobili njihov komentar.

Kako će i da li će na tekst reagovati državni organi, prvenstveno tužilaštvo i policija, ostaje da se vidi.

PRESSERBIA.COM

Foto: Youtube Printscreen, RTS, CSmonitor

 

#Beovizija #BoraDugić #NasiljeNadŽenama #NasiljeUPorodici #RadioTelevizijaSrbije #Rts #Terorizam #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар