уторак, 18. фебруар 2020.

RECEPT DANA: Pasta sa parmezanom i lukom

Sprema se brzo, sve u jednoj posudi!








Evo šta vam je potrebno da napravite ovaj ukusa obrok.

30 grama putera

Četiri čena belog luka

Dve šolje pilećeg bujona

Šolja mleka

220 grama testenine

So i biber po ukusuž

30 grama parmezana

Dve kašike peršuna

Priprema:


Istopite puter u većem tiganju, na vatri srednje jačine. Dodajte luk i propržite, uz često mešanje. U to dodajte pileći bujon, mleko i testeninu, posolite i pobiberite po ukusu.

Ostavite na vatri da provri, zatim smanjite, i uz povremeno mešanje ostavite dok se testenina ne skuva, oko 18-20 minuta. Nakon toga, dodajte izrendan parmezan – ukoliko vam se čini da je sos previše gust, dodajte još malo mleka.

Poslužite toplu pastu, a odozgo pospite malo peršuna.

Prijatno!

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Mondo



#PastaSaParmezanomILukom #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар