Vaš muškarac će ovo jelo naprosto obožavati! U njemu ima povrća, ali što je još važnije i mesa, pritom se jede kašikom. Obavezno probajte...
SASTOJCI:
- 400 g junetine, od buta
- 250 g luka
- 50 g slanine
- 160 ml crnog piva
- kašika aćeto balzamika
- lovorov list
- 10 g maslaca
- 20 g brašna
- četiri parčeta integralnog tosta
- maslinovo ulje
- kašika senfa
- dve kašičice žutog šećera
- so, biber
PRIPREMA:
Propržite sitno seckanu slaninu, pa izvadite, a na toj masnoći dinstajte luk sečen na rebarca dok ne omekša. Pri kraju dodajte šećer da se luk karamelizuje. Izvadite ga u cediljku da se dobro ocedi od masnoće.
Meso isecite na kockice, uvaljajte u brašno koje ste pobiberili i posolili i pržite u istom tiganju. Prženo meso izvadite i ostavite sa strane, pa u tiganj sipajte prvo aćeto balzamiko, pa pivo i dobro sastrugati sve što se eventualno zalepilo za dno tiganja.
Kad provri, dodajte nekoliko lovorovih listića. U vatrostalnu posudu stavite luk, meso, pa zalijte tečnošću iz tiganja. Tost premažite senfom i poređajte preko mesa. Prekrijte folijom i pecite u rerni zagrejanoj na 160 stepeni oko dva sata.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/Informer
#FLAMANSKIGULAŠ #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар