среда, 12. фебруар 2020.

Recept dana: FLAMANSKI GULAŠ


Vaš muškarac će ovo jelo naprosto obožavati! U njemu ima povrća, ali što je još važnije i mesa, pritom se jede kašikom. Obavezno probajte...










SASTOJCI:

  • 400 g junetine, od buta

  • 250 g luka

  • 50 g slanine

  • 160 ml crnog piva

  • kašika aćeto balzamika

  • lovorov list

  • 10 g maslaca

  • 20 g brašna

  • četiri parčeta integralnog tosta

  • maslinovo ulje

  • kašika senfa

  • dve kašičice žutog šećera

  • so, biber


PRIPREMA:

Propržite sitno seckanu slaninu, pa izvadite, a na toj masnoći dinstajte luk sečen na rebarca dok ne omekša. Pri kraju dodajte šećer da se luk karamelizuje. Izvadite ga u cediljku da se dobro ocedi od masnoće.

Meso isecite na kockice, uvaljajte u brašno koje ste pobiberili i posolili i pržite u istom tiganju. Prženo meso izvadite i ostavite sa strane, pa u tiganj sipajte prvo aćeto balzamiko, pa pivo i dobro sastrugati sve što se eventualno zalepilo za dno tiganja.

Kad provri, dodajte nekoliko lovorovih listića. U vatrostalnu posudu stavite luk, meso, pa zalijte tečnošću iz tiganja. Tost premažite senfom i poređajte preko mesa. Prekrijte folijom i pecite u rerni zagrejanoj na 160 stepeni oko dva sata.
Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Informer



#FLAMANSKIGULAŠ #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар