четвртак, 20. фебруар 2020.

Najzanimljivije turske serije na jednom mestu

Turske serije su u poslednjih nekoliko godina postale jedan od najzanimljivijih programa na televiziji, i to ne samo u Srbiji, već i u regionu. Njihova popularnost ne jenjava, već nasuprot tome, samo raste, a Timeless Drama Channel donosi sijaset interesantnih naslova.






Turske televizijske drame sada prati više od 400 miliona ljudi u više od 140 zemalja. Turska je drugi najveći „izvoznik” televizijskih serija u inostranstvu, odmah posle Sjedinjenih Američkih Država. Timeless Drama Channel je deo SPI/Film Box i premijum kanal turskih drama, koji je munjevitom brzinom dostigao uspeh širom sveta od lansiranja u aprilu 2019. godine. Ovaj kanal prevazilazi kulturne razlike obuhvatanjem univerzalnih tema i porodičnih vrednosti koje se prikazuju u preko 600 svežih sati najboljih turskih serija velikih, međunarodno priznatih producenata.

TDC je namenjen svim uzrastima koji vole žanr drame i žele da gledaju serije koje su kritičari pohvalili i koje definišu čitav pejzaž turske i svetske televizije. Ljubav, porodica, izdaja, intriga – emocije ne poznaju geografske granice.

Ove nedelje vam predstavljamo seriju „20 minuta”, koja prati priču profesora istorije Alija, čoveka blage naravi koji živi lep, porodičan život sa suprugom, ćerkom i sinom. Međutim, sve se to menja kada jednog dana policija ulazi u njihov dom i hapsi Alijevu voljenu suprugu Melek zbog pokušaja ubistva mladića Kerima. Porodica se zatiče u svetu akcije i intriga pa tako Ali mora da napusti svoje knjige i pronađe snagu u sebi koje do tada nije ni bio svestan kako bi oslobodio svoju ženu i nastavio sa normalnim porodičnim životom.

Prava na emitovanje ove serije su otkupljena u 55 zemalja širom sveta. Bila je nominovana za čak osam, a osvojila je dve KARVAK nagrade, i to za najbolju glumicu i za najbolju seriju godine. Glavne uloge tumače sjajni turski glumci Ilker Aksum kao Ali i Tuba Bujukuštun kao Melek. Ova serija im je donela veliku popularnost i pozicionirala ih na sam vrh turskog glumišta. Tuba Bujukuštun je bila nominovana i konkurenciji za međunarodne nagrade Emi za ulogu u seriji 20 minuta.

Serija „20 minuta” je doživela izuzetan uspeh na globalnom nivou, a Timeless Drama Channel nudi širok dijapazon ovakvih serija.

#Drama #Serije #SPI #Turske #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар