Vodu u kojoj kuvamo testeninu obično prosipamo, a evo za šta se možete upotrebiti
Kuvanje testenine je jedna od najlakših i najrazumljivijih tehnika. Čak i neiskusan kuvar to ume da uradi.
Ovaj jednostavan zadatak, međutim, ima više trikova nego što ste mislili, a čuvanje vode od testenine je jedan od njih. To je jedan od koraka na koji se najčešće zaboravi.
Voda u kojoj se kuvala testenina je puna skroba i soli. Iako može da izgleda mutno i prljavo, ona je ključ ukusnog sosa i ukusnog jela s testeninom.
Nakon što se vaša testenina skuva, izvadite je iz lonca. Možete ostaviti vode koliko želite.
Sačuvajte jednu šoljicu vode po loncu testenine, dodajte sos u lonac s vodom i promešajte, zatim dodajte testeninu. Sadržaj skroba obogaćuje vaš sos, a sadržaj soli daje dodatni ukus.
Skrob deluje i kao sredstvo za zgušnjavanje. Ovaj trik je ono što odvaja prosečna jela s testeninom od ukusnih, složenih jela u vašem omiljenom italijanskom restoranu.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ Novosti
#Kuhinja #Kuvanje #SAVETI #Testenina #Voda #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар