недеља, 1. септембар 2019.

Velikom greškom pri kuvanju mi poništavamo 4 lekovita svojstva koja ima kuvani kukuruz!

Malo je ljudi koji ne vole omiljenu letnju poslasticu – kuvani kukuruz. Reč je o zdravoj namirnici, ali većina nas pravi jednu veliku grešku prilikom kuvanja, uklanja kukuruznu svilicu.






 

Osim što je ukusan, popularni purenjaci su i veoma zdravi, ali kada ih kuvamo, svi pravimo jednu grešku – sa klipova skidamo kukurznu svilu, one “dlačice” koje je gotovo nemoguće sve počupati.

Evo zašto sa kukuruzom treba da pojedete i svilu:
  • Sprečava nastanak kamenja u bubrezima;

  • Deluje kao prirodan diuretik i podstiče izbacivanje viška tečnosti iz organizma;

  • Snižava nivo šećera i holesterola u krvi;

  • Obiluje kalijumom, koji podstiče zgrušavanje krvi.


Ako ne možete da jedete kukuruznu svilu zajedno sa kukuruzom, konzumirajte je na sledeći način – odvojite je od kukuruza i prokuvajte u malo vode. Procedite, pa kad se ohladi, popijte kao čaj.

Napomena: Čaj od kukuruzne svile ne preporučuje se trudnicama, jer može da dođe do preranih kontrakcija.

(stvarukusa/pixabay)

#GreškaPrilikomKuvanja #KukuruznaSvila #KuvaniKukuruz #PressSerbia #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар