Malo je ljudi koji ne vole omiljenu letnju poslasticu – kuvani kukuruz. Reč je o zdravoj namirnici, ali većina nas pravi jednu veliku grešku prilikom kuvanja, uklanja kukuruznu svilicu.
Osim što je ukusan, popularni purenjaci su i veoma zdravi, ali kada ih kuvamo, svi pravimo jednu grešku – sa klipova skidamo kukurznu svilu, one “dlačice” koje je gotovo nemoguće sve počupati.
Evo zašto sa kukuruzom treba da pojedete i svilu:
- Sprečava nastanak kamenja u bubrezima;
- Deluje kao prirodan diuretik i podstiče izbacivanje viška tečnosti iz organizma;
- Snižava nivo šećera i holesterola u krvi;
- Obiluje kalijumom, koji podstiče zgrušavanje krvi.
Ako ne možete da jedete kukuruznu svilu zajedno sa kukuruzom, konzumirajte je na sledeći način – odvojite je od kukuruza i prokuvajte u malo vode. Procedite, pa kad se ohladi, popijte kao čaj.
Napomena: Čaj od kukuruzne svile ne preporučuje se trudnicama, jer može da dođe do preranih kontrakcija.
(stvarukusa/pixabay)
#GreškaPrilikomKuvanja #KukuruznaSvila #KuvaniKukuruz #PressSerbia #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар