понедељак, 30. септембар 2019.

Najbolje destinacije za svako godišnje doba!

Loše vreme lako može da pokvari svako putovanje. Međutim, ako pametno planirate, u svako doba godine možete naći neku „sunčanu“ destinaciju.






 

Ovo je posebno zanimljivo putnicima koji žele da posete zanimljiva mesta, ali u isto vreme da uživaju u prijatnoj klimi. Prijatna klima znači da se temperature vazduha kreću između 21 i 24 stepena Celzijusa, a da je vreme sunčano, što su za većinu putnika idealne vremenske prilike tokom putovanja. Uz blagovremeno planiranje tokom cele godine možete uvek negde otputovati, a izbeći loše vreme.
Proleće

Tokom marta, aprila i maja možete da izbegnete kiše i pljuskove tako što ćete pobeći na Mediteran, kao i u delove Bliskog istoka i Severne Afrike. U martu su TunisEgipat i Izrael mesta gde ćete naći blagu klimu, palmama oivičene plaže i puno sunca, ali i neka od najzanimljivijih istorijskih mesta na planeti. U aprilu LibanTurskaGrčka, Kipar i Italija pružaju sjajnu priliku da uživate u suncu, posećujete očaravajuće lokalitete i da se počastite fantastičnom hranom (naročito morskom) koja je sigurno jedna od najboljih na svetu. U maju je poseta Hrvatskoj ili Španiji odličan izbor kada je sunčano vreme u pitanju.
Leto

Početak leta vas vodi na sever Evrope, dok su juli i avgust, verovali ili ne, sjajno vreme za posetu nekim delovima Afrike. U junu istražujte Portugaliju, Francusku, Švajcarsku i Nemačku ako pokušavate da pobegnete od velikih vrućina. Pored toga, ova mesta su poznata po sjajnim kuhinjama i još boljim vinima. Juli je odlično vreme za posetu mestima kao što su Kenija, Zimbabve i Južna Afrika. Jedno od najzanimljivijih putovanja je odlazak na safari kako biste videli migraciju divljih životinja u to vreme, ali i razgledanje Viktorijinih vodopada i nacionalnog parka Hvange, najvećeg u Zimbabveu. U avgustu možete da posetite istočnoafričko ostrvo Mauricijus, poznato po svojim očaravajućim plažama i bujnoj vegetaciji. Takođe, ovo doba godine je sjajno za posetu drevnim istorijskim i kulturnim znamenitostima Indije ili Butana.
Jesen

Jesen je savršeno vreme za putnike koji žele da istražuju Aziju, Okeaniju i Severnu Ameriku. U septembru se Japan, Kina, Južna Koreja i Mongolija mogu pohvaliti najboljim vremenom ali i brojnim opcijama za smeštaj putnika sa različitim budžetima. Želite urbano putovanje? Tokio ili Peking su odličan izbor. Zanima vas opuštanje? Južna Koreja i Saporo, peti po veličini grad u Japanu su predivna mesta za odmaranje i uživanje u ukusnoj kuhinji. Želite avanturu? Uputite se do Velikog kineskog zida. Jesen na severnoj hemisferi je zapravo proleće na južnoj, tako da je oktobar najbolji mesec za obilazak najlepših gradova Australije. U novembru, dolina Napa i Los Anđeles u Kaliforniji, idealni su za noćni život i obilaske prvoklasnih vinarija. Ostin, Nju Orleans ili Las Vegas, takođe, su odlične opcije za ljude koji su umorni od opalog, žutog lišća i kiša.
Zima

Ko ne želi da pobegne od strašne hladnoće? U decembru možete uživati u karipskom vremenu i božićnoj atmosferi tako što ćete se uputiti na jug Floride, uključujući Orlando i Majami. Za one sa nešto dubljim džepom tu si i Bahami ili Bermudi. U januaru, možete ući u novu godinu posećujući mesta u Južnoj Americi, kada je klima suva i umerenija nego što je u drugim delovima godine. Pešačenje u Andima je privlačno turistima koji dođu u ovaj deo sveta. Takođe, možete uživati u suncu u Gvatemali ili videti užurbane gradove Argentine, Čilea, Perua ili Kolumbije. U februaru, Meksiko i Maroko nude predah od hladnog i vlažnog vremena. Uživanje na plaži uz pacifičku obalu Meksika uvek je dobra opcija za turiste koji pokušavaju da se izbore sa zimom na izmaku, a one koji žele malo više avanture čeka obilazak sukova Marakeša bez preteranog znojenja.

(travelmagazine/pixabay)

#DestinacijeZaSvakoDobaGodine #PressSerbia #PutovanjePoGodišnjimDobima #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар