Tinktura od grejpfruta se lako sprema, a znači mnogo za zdravlje cele porodice
Grejpfrut je voće koje se preporučuje onima koji su izgubili apetit. Ukoliko dvadeset minuta pre obroka pojedete grejpfrut, on će vam omogućiti dobar apetit i još bolje varenje. Sok i sam plod blagotvorno deluju na gastrointestinalni trakti pomažu kod bolesti vezanih za varenje.
Pored soka i mesa grejpfruta, kora je takođe izuzetno korisna i odličan lek protiv žgaravice i bolova u stomaku.Narendajte koricu, zatim je dobroosušite i uzimajte jednučajnu kašičicudnevno, polako je žvačući.
Korisna svojstva grejpa pomažu kod kardiovaskularnih bolesti, a preporuka je da se jede 1 grejpfrut dnevno.Supstance sadržane u pulpi i soku ovog voćasmanjuju holesterol u krvi. Da biste sprečili srčane bolesti, preporučuje se da jedete ovo voće zadoručak i to nekoliko dana nedeljno.
Narodni lek sa grejpfrutom
Tinktura: Seme grejpfruta i kora se razlikuje od drugih agruma jer sadrži posebnu gorčinu. Ova gorčina, zajedno sa esencijalnim uljima je najbolji prirodni antibiotik. Spasavaju nas od stotine parazita i patogenih mikroflora, a što je najvažnije od gljivičnih bolesti u crevima.
Tinktura se pravi tako što se semenke i kora, dok se kora sitno isecka. Stavi se sve u teglu i sipa se rakija preko toga. Ostavi se 10 dana da odstoji na sobnoj temperaturi daleko od sunca.
Ova tinktura se konzumira dva puta dnevno pre obroka. Ukus je izuzetno prijatan.Ovaj lek mogu da koriste i deca (u razblaženom obliku, sa vodom), a pogotovo ako imaju kandidijazu, stomatiti.
Lekovito ulje:Kora i semenke grejpfruta se ostave u teglu pa se preliju sa maslinovim uljem. Stoji na tamnom i hladnom mestu oko mesec dana, a kasnije se tim uljem leče gljivične infekcije noktiju i stopala.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ Stil
#Antibiotici #Bolest #Grejpfrut #Prehlade #Zdravlje #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар