- 1 vlašač, iseckan na kockice
- 70 g neslanog putera
- 80 g šampinjona
- 500 g ribe (losos, bakalar ili kozice), iseckane na komadiće
- 30 g edamame, očišćene
- 200 ml sosa za ribu
- 6 krompira, izgnječenog
- 100 ml mleka
Propržite vlašac s malo putera dok ne omekša, dodajte šampione i pržite oko osam minuta.
Obarite krompir, napravite pire, pa pomešajte ostatak putera i pržite dok ne postane vazdušast.
Stavite komadiće ribe u posudu i pomešajte šampinjone, vlašac i edamame. Sipajte sos za ribu, promešajte i začinite.
Stavite krompir preko cele smese, razmažite otopljenim puterom i pecite na 200 stepeni 20 do 30 minuta dok ne dobije zlatnu boju.
NUTRITIVNA VREDNOST
Kalorije 520
Proteini 36 g
Ugljeni hidrati 51 g
Masti 22 g (13 g zasićenih)
Info: Mens Health
#Obrok #Pečurke #RECEPT #Riba #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар