субота, 31. август 2019.

Najbolja zimnica sa juga Srbije: Kuvani paradajz na starinski način bez konzervansa! (RECEPT)


Kada jednom isprobate kuvani paradajz na ovaj način, uvek ćete ga tako praviti za zimnicu




Sastojci:
  • 6 kg paradajza (pre čišćenja)

  • 2 kašike soli

  • 4 kašike šećera

  • crni luk

  • ljute papričice,

  • celer

Priprema:
  • Paradajz dobro operite, očistite i isecite na komade.

  • Sameljite paradajz mašinicom za mlevenje i procedite u specijalnoj cedaljki.

  • Sipajte u šerpu, dodajte so i šećer i kuvajte.

  • Kad provri, kuvajte još 10-15 minuta.

  • Flaše zagrejte u rerni, 10 minuta na 100 stepeni.

  • Vruć paradajz sipajte u vruće flaše.

  • Na svaku flašu stavite parče celofana potopljeno u alkohol ili rakiju, stegnute gumicom i stavite zatvarač.

  • Flaše uvijte u peškir i ostavite 24 sata da se tako ohlade.


Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Stil

 



#CELER #KuvaniParadajz #Paradajz #ZIMNICA #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар