Kada jednom isprobate kuvani paradajz na ovaj način, uvek ćete ga tako praviti za zimnicu
Sastojci:
- 6 kg paradajza (pre čišćenja)
- 2 kašike soli
- 4 kašike šećera
- crni luk
- ljute papričice,
- celer
- Paradajz dobro operite, očistite i isecite na komade.
- Sameljite paradajz mašinicom za mlevenje i procedite u specijalnoj cedaljki.
- Sipajte u šerpu, dodajte so i šećer i kuvajte.
- Kad provri, kuvajte još 10-15 minuta.
- Flaše zagrejte u rerni, 10 minuta na 100 stepeni.
- Vruć paradajz sipajte u vruće flaše.
- Na svaku flašu stavite parče celofana potopljeno u alkohol ili rakiju, stegnute gumicom i stavite zatvarač.
- Flaše uvijte u peškir i ostavite 24 sata da se tako ohlade.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ Stil
#CELER #KuvaniParadajz #Paradajz #ZIMNICA #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар