субота, 31. август 2019.

Recept dana: PRINCES KROFNE!

Poslastica koju svi volimo




Lepe i ukusne princes-krofne san su mnogih domaćica. Sa ovim receptom uspeh je zagarantovan!



Potrebno za krofnice:


2 jajeta (ako su jako sitna onda 3)
200 ml vode
120 g margarina (može i 100 ml ulja)
150 g brašna
1 kašičica šećera
1 kašičica soli

Potrebno za fil:


500 ml mleka
4 žumanceta
2 kesice vanilin šećera
80 g brašna
100 g šećera (može i više ako volite slađe)
Dodatno još 500 ml slatke pavlake.

Priprema: 

Prvo pripremamo testo. Rastopite u vodi margarin, so, šećer, sklonite sa ringle pa umešajte brašno. Vratite na ringlu i na tihoj vatri pripremajte testo. Mešajte non-stop da ne zagori i već za dva minuta je gotovo. Sklonite sa ringle, ostavite 5 minuta da se prohladi pa uz mešanje mikserom ubacite jaja. Prvo jedno pa drugo. Ako primetite da je masa gusta, dodajte i treće jaje, ali uglavnom ne treba celo dodati već samo malo belanca.

Sipajte u špric i na pek papiru formirajte krofnice. Pecite u zagrejanoj rerni koju ste već ranije uključili na 200 stepeni. Ne otvarajte rernu dok se krofnice peku.

U međuvremenu se priprema fil.

Od 500 ml mleka odvojte malo da biste mogli umutiti brašno i žumanca. Ostalo mleko prokuvajte sa vanilom i šećerom. Zakuvajte fil i ostavite da se hladi. Kada se sve ohladilo presecite svaku krofnicu napola. Slatku pavlaku umutite i desetak kašika izmiksajte sa filom a ostalo stavite u špric.

Filujte prvo žuti fil, bogato ga nanesite jer ga ima dosta, potom umućenu slatku pavlaku, pa poklopite gornjim delom i pospite šećerom u prahu ili čokoladom.

Princes-krofne su lepše kada odstoje par sati ili do sutradan, piše Stvar ukusa.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ INFORMER

#Poslastica #PrincesKrofne #RECEPTDANA #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар