Poslastica koju svi volimo
Lepe i ukusne princes-krofne san su mnogih domaćica. Sa ovim receptom uspeh je zagarantovan!
Potrebno za krofnice:
2 jajeta (ako su jako sitna onda 3)
200 ml vode
120 g margarina (može i 100 ml ulja)
150 g brašna
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
Potrebno za fil:
500 ml mleka
4 žumanceta
2 kesice vanilin šećera
80 g brašna
100 g šećera (može i više ako volite slađe)
Dodatno još 500 ml slatke pavlake.
Priprema:
Prvo pripremamo testo. Rastopite u vodi margarin, so, šećer, sklonite sa ringle pa umešajte brašno. Vratite na ringlu i na tihoj vatri pripremajte testo. Mešajte non-stop da ne zagori i već za dva minuta je gotovo. Sklonite sa ringle, ostavite 5 minuta da se prohladi pa uz mešanje mikserom ubacite jaja. Prvo jedno pa drugo. Ako primetite da je masa gusta, dodajte i treće jaje, ali uglavnom ne treba celo dodati već samo malo belanca.
Sipajte u špric i na pek papiru formirajte krofnice. Pecite u zagrejanoj rerni koju ste već ranije uključili na 200 stepeni. Ne otvarajte rernu dok se krofnice peku.
U međuvremenu se priprema fil.
Od 500 ml mleka odvojte malo da biste mogli umutiti brašno i žumanca. Ostalo mleko prokuvajte sa vanilom i šećerom. Zakuvajte fil i ostavite da se hladi. Kada se sve ohladilo presecite svaku krofnicu napola. Slatku pavlaku umutite i desetak kašika izmiksajte sa filom a ostalo stavite u špric.
Filujte prvo žuti fil, bogato ga nanesite jer ga ima dosta, potom umućenu slatku pavlaku, pa poklopite gornjim delom i pospite šećerom u prahu ili čokoladom.
Princes-krofne su lepše kada odstoje par sati ili do sutradan, piše Stvar ukusa.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ INFORMER
#Poslastica #PrincesKrofne #RECEPTDANA #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар