Brzi letnji kolač koji može biti pripreman i sa nektarinama, kao i sa kajsijama, a u zimskom periodu sa kompotom. Veoma je osvežavajuć...
Sastojci:
1 kg breskvi
dva jajeta
čaša (2 dl) šećera
čaša jogurta ili kisele pavlake
dve čaše brašna
pola kesice praška za pecivo
ulje za podmazivanje
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Umutite šećer i jaja, pa dodajte jogurt ili kiselu pavlaku. Pomešajte brašno i prašak za pecivo, zatim spojte sa mokrim sastojcima. Dobro promešajte, malo posolite i smesu ulijte u podmazan pleh. Pecite oko sedam minuta na 200 stepeni, pa izvadite kolač i preko poređajte breskve isečene na kriške. Vratite u rernu i pecite još pola sata. Ohladite kolač, isecite na trouglove i pospite šećerom u prahu.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ INFORMER
#Desert #KolačSaBreskvama #RECEPTDANA #Slatkiš #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар