Pripremite ručak kojim ćete oduševiti i najveće gurmane!
Reč je o punjenoj piletini rolovanoj u pršut, a evo šta vam je potrebno i kako se sprema.
Kako bi se punjena rolovana piletina našla na vašem stolu, potrebni su vam sledeći sastojci:
100 grama spanaća
200 grama rikota sira
50 grama sušenog paradajza
Četiri pileća filea (po 180 grama)
Osam listova pršuta
Maslinovo ulje
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.
Spanać stavite u posudu i prelijte ga vrelom vodom, pa ostavite da odstoji oko 30 sekundi. Ocedite i isperite hladnom vodom. Rukama iscedite višak vode iz spanaća i iseckajte ga (ne previše sitno).
Pomešajte spanać, rikotu i paradajz u jednoj posudi, pa dodajte so i biber po ukusu.
Na dasku za sečenje stavite pileći file, pa svaki rasecite na pola kao kada želite da od jednog parčeta dobijete dva tanja. Na jednu stranu zatim namažite rikotu pomešanu sa ostalim sastojcima, spojite sa drugom polovinom, pa obmotajte okolo dva parčeta pršuta i probodite čačkalicom.
Stavite na pleh i premažite sa malo ulja, posolite i pecite 30-35 minuta. Poslužite uz salatu.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/Mondo
#PredlogZaRučak #PunjenaRolovanaPiletina #RECEPTDANA #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар