уторак, 2. април 2019.

Samo 2000 turista godišnje poseti ovu egzotičnu destinaciju

Neverovatno, zar ne?!






Tuvalu čini devet malih ostrva, a iako je u pitanju egzotična destinacija, broj turista koji ih poseti godišnje, izuzetno je mali – samo 2.000.

Tuvalu se nalazi u južnom Pacifiku i lepotom može da parira nekim od najegzotičnijih mesta na planeti. Nažalost, zbog klimatskih promena i rasta okeana jedno od ostrva će nestati još tokom ovog veka.

Zahvaljujući peščanim plažama i prirodnim lepotama trebalo bi da bude jedna od najtraženijih destinacija za odmor, ali ipak nije.

[caption id="attachment_128909" align="aligncenter" width="850"]Samo 2000 turista godišnje poseti ovu egzotičnu destinaciju Foto: Tuvalu / depositphotos.com[/caption]

Zašto?

Ponajviše zbog činjenice da je do ove destinacije izuzetno teško doći. Iako nedostatak arhitekture i infrastrukture nadomešćuje rajskim plažama, ostrva nisu izgrađena, a populacija od 10.000 stanovnika je koncentrisana uglavnom na jednom mestu. Ipak, postoji jaka tradicionalna lokalna kultura, koju stanovnici Tuvalua drže u životu.

Glavno ostrvo je Funafuti, a do ostrva se može stići avionima avio-kompanije Fidži ervejs, koji lete iz Suve, glavnog grada Fidžija.

 

 

(B92)

#Egzorika #ODMOR #Ostrvo #Putovanja #Tuvalu #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар