недеља, 7. април 2019.

Recept dana: PASTRMKA U VINU

Specijalitet prefinjene trpeze! Naš predlog za danas: Pastrmka u vinu!






Kako bi se pastrmka i vinu našla na vašem stolu, potrebni su vam sledeći sastojci:
  • 1 kg pastrmke

  • belo vino

  • lovorov list

  • brašno

  • ulje

  • limun

  • so

Priprema:

Svežu pastrmku očistite, a ako je zamrznuta – odmrznite, pa stavite u sud i nalijte vinom da ogrezne.

Izmešajte malo brašna sa uljem, dodajte lovorov list i sipajte u vatrostalnu posudu, pa stavite usoljenu ribu.

Pecite na 200 stepeni 15-20 minuta.

Kad je riba pečena, preko nje iscedite limun.

Prijatno!

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Budoar

#Kuhinja #PastrmkaUVinu #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар