Na nedeljnom meniju ponekada piletinu možete zameniti ćuretinom. Naš predlog za danas: Ćuretina sa prazilukom i belim vinom!
Kako bi se ćuretina sa prazilukom i belim vinom našla na vašem stolu, potrebni su vam sledeći sastojci:
- 600 g ćuretine
- 1 kašika mlevene paprike
- 40 g maslaca
- 700 g praziluka
- 150 ml belog vina
- 100 ml kisele pavlake
- 1 kašika suvog biljnog začina
Ćuretinu narežite na komade. Praziluk dobro operite i isecite na kolutove.
Na zagrejanom maslacu prepecite meso i pripremljen praziluk.
Dodajte mlevenu crvenu papriku i odmah zalijte sa 100 ml tople vode.
Promešajte, dodajte suvi biljni začin i nastavite da dinstate na laganoj vatri podlivajući meso vinom doke ne omekša.
Na kraju umešajte pavlaku i sitno isečen peršun.
Prijatno!
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/Budoar
#ĆuretinaSaPrazilukomIBelimVinom #Kuhinja #PrazničnaTrpeza #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар