понедељак, 22. април 2019.

RECEPT DANA: Ćuretina sa prazilukom i belim vinom

Na nedeljnom meniju ponekada piletinu možete zameniti ćuretinom. Naš predlog za danas: Ćuretina sa prazilukom i belim vinom!






Kako bi se ćuretina sa prazilukom i belim vinom našla na vašem stolu, potrebni su vam sledeći sastojci:
  • 600 g ćuretine

  • 1 kašika mlevene paprike

  • 40 g maslaca

  • 700 g praziluka

  • 150 ml belog vina

  • 100 ml kisele pavlake

  • 1 kašika suvog biljnog začina

Priprema:

Ćuretinu narežite na komade. Praziluk dobro operite i isecite na kolutove.

Na zagrejanom maslacu prepecite meso i pripremljen praziluk.

Dodajte mlevenu crvenu papriku i odmah zalijte sa 100 ml tople vode.

Promešajte, dodajte suvi biljni začin i nastavite da dinstate na laganoj vatri podlivajući meso vinom doke ne omekša.

Na kraju umešajte pavlaku i sitno isečen peršun.

Prijatno!

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Budoar

 

 

#ĆuretinaSaPrazilukomIBelimVinom #Kuhinja #PrazničnaTrpeza #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар