Bajadera je vanvremenski slatkiš, kome retko ko ume da odoli. Ova posna varijanta jednako je ukusna.
Kako bi se posne bajadere našle na vašem stolu, potrebni su vam sledeći sastojci:
200 g šećera
150 ml vode
125 g posnog margarina
100 g kakao krem table
150 g kikirikija
200 g posnog keksa
Glazura:
150 g kakao krem table
3 kašike ulja
Priprema:
Propržiti kikiriki.
Staviti u tiganj kikiriki pa na ga na srednjoj vatri malo propržiti, nekih 15 minuta uz mešanje.
Ostaviti da se ohladi pa ga u blanderu samleti, ne u prah, već malo krupnije. Da ima komadića.
Pomešati vodu i šećer pa staviti na vatru da provri.
Kad provri ostaviti još malo da krčka, ne duže od minut, pa dodati iseckan margarin i izlomljenu čokoladu, te mešati dok se ne otope.
Skloniti sa vatre pa dodati seckani kikiriki i keks, koji ste pola samleli, a pola sitno nalomili.
Sve sjediniti, treba da je gustine kao kada se kuva puding.
Rasporediti u pleh, koji je obložen pek papirom. Rukom poravnjajte smesu.
Ostaviti malo da odstoji pa napraviti glazuru. Otopiti čokoladu sa uljem i preliti i posuti kikirikijem.
Uživajte!
Foto: Profimedia
Izvor: PRessSerbia/Budoar
#Kolači #PoslasticaDana #PosneBajadere #PosniKolači #Recepri #ReceptiZaPosneKolače #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар