недеља, 24. фебруар 2019.

Recept dana: Svinjski vrat na užički način

Naš predlog za danas: svinjski vrat na užički način!






Kako bi se svinjski vrat na užički način našao na vašem stolu, potrebni su vam sledeći sastojci:

  • 300 g svinjskog mesa

  • 250 g krompira

  • 80 g crnog luka

  • 80 g paprike

  • 50 g svežeg paradajza

  • 50 g slanine

  • kašika kajmaka

  • beli luk, vegeta, so, biber









Priprema:

Meso dobro izlupati, zaseći po žilicama i peći na roštilju oko 20 minuta. sa strane propržiti crni luk, sveđ paradajz, papriku i slaninu, pa u tiganj usuti kuvani paradajz, promešati i kuvati na umerenoj vatri. smesu začiniti solju, biberom, dodati malo vegete i sitno nasečenog belog luka.

Krompir prvo skuvati u ljusci, zatim ga ispržiti u dubokom ulju. Na tanjir servirati meso, krompir i pripremljenu smesu s povrćem, te masu preliti kajmakom.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Budoar

#Kuhinja #RECEPTDANA #RECEPTI #SvinjskiVratNaUžičkiNačin #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар