Naš predlog za danas: svinjski vrat na užički način!
Kako bi se svinjski vrat na užički način našao na vašem stolu, potrebni su vam sledeći sastojci:
- 300 g svinjskog mesa
- 250 g krompira
- 80 g crnog luka
- 80 g paprike
- 50 g svežeg paradajza
- 50 g slanine
- kašika kajmaka
- beli luk, vegeta, so, biber
Priprema:
Meso dobro izlupati, zaseći po žilicama i peći na roštilju oko 20 minuta. sa strane propržiti crni luk, sveđ paradajz, papriku i slaninu, pa u tiganj usuti kuvani paradajz, promešati i kuvati na umerenoj vatri. smesu začiniti solju, biberom, dodati malo vegete i sitno nasečenog belog luka.
Krompir prvo skuvati u ljusci, zatim ga ispržiti u dubokom ulju. Na tanjir servirati meso, krompir i pripremljenu smesu s povrćem, te masu preliti kajmakom.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/Budoar
#Kuhinja #RECEPTDANA #RECEPTI #SvinjskiVratNaUžičkiNačin #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар