Ukusan ručak, sjajan i kao prilog mesu. Naš predlog za danas: karfiol u belom sosu.
Kako bi se karfiol u belom sosu našao na vašem stolu, potrebni su vam sledeći sastojci:
1 kg karfiola
1 kašika suvog začina
oko 100 ml ulja
2 kašike brašna
500 ml mleka
voda po potrebi ( objašnjeno u receptu )
malo sušenog peršunovog lista
dimljeni sir ili kačkavalj
Priprema:
Karfiol očistiti pa iseći na buketiće.
Staviti u lonac sa vodom i kuvati na srednjoj vatri nekih 15 minuta, da bude skoro kuvan.
Ocediti karfiol i ostaviti da se prohladi.
U drugoj šerpi zagrejati ulje pa dodati brašno i mešati da se malo uprži. Da dobije žućkastu boju.
Zatim naliti mleko i mešati.
Sipati po malo vode uz mešanje da se dobije masa nijansu gušća od jogurta.
Skloniti sa vatre, dodati suvi začin i peršunov list i može malo bibera po ukusu.
Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.
U tepsiju poslagati karfiol, jedan do drugog, trebalo bi da je puna tepsija.
Preliti sosom svuda ravnomerno.
Staviti u rernu na 15 minuta.
Posle 15 minuta posuti rendanim sirom i vratiti u rernu još 15 minuta.
Poslužiti toplo.
PRIJATNO!
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/Budoar
#KarfiolUBelomSosu #Kuhinja #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар