недеља, 24. фебруар 2019.

Nacionalni park Joho - Jedno od nalepših mesta u Britanskoj Kolumbiji!

Nacionalni park Joho, osnovan 1886. godine, dobio je ime po reči yoho, što znači čudo na jeziku indijanskih starosedelaca.






 

Smešten u Britanskoj Kolumbiji, sa površinom od 1.313 metara kvadratnih, Joho je samo jedan od 44 prelepa nacionalna parka u Kanadi. Prilikom obilaska ovog mesta, mnogi turisti često imaju običaj da kažu da tako zamišljaju raj. Veličanstveni vodopad, inače treći po visini u toj zemlji, Smaragdno jezero karakteristično po fascinantnoj zeleno-tirkiznoj boji vode ili pak paleontološko nalazište koje se nalazi neposredno u njegovoj blizini, samo su neke od glavnih znamenitosti parka.

Zahvaljujući tome što je Britanska Kolumbija izuzetak od generalno oštre klime zemlje, Joho je moguće obići tokom cele godine. Njegove prirodne lepote nemoguće je opisati rečima, a brojne aktivnosti koje su na raspolaganju posetiocima uključuju vožnju kanuom, avanturističko planinarenje, nordijsko skijanje, penjanje po zaleđenim površinama i još mnogo toga.

Ova zemlja iz snova nalazi se na Uneskovoj listi svetskog nasleđa od 1984. godine i svi prihodi, od kojih su najveći oni ostvareni preko ulaznica, namenjeni su njenom održavanju, kako bi ostala upamćena za buduće generacije.

(kafenisanje.rs/Flickr)

#BritanskaKolumbija #Joho #NacionalniPark #PressSerbia #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар