Kombinacija ruma i višanja daje ovoj poslastici internacionalni šmek i romantičnu notu.
Sastojci:
- 120 g maslaca
- 200 g šećera
- 6 jaja
- 200 g brašna
- malo sode bikarbone (na vrh noža)
- 1 kašika ruma
- 200 g višanja
- šećer u prahu i vanilin šećer za posipanje
Priprema:
Dobro umutite maslac.
Dodajte šećer, pa nastavite da mutite dok se šećer ne umuti.
Dodajte žumanca i nastavite sa mućenjem.
U umućenu smesu dodajte sodu bikarbonu, rum i brašno.
Sve lepo izmešajte, pa dodajte ulupana belanca i lagano izjednačite masu.
Testo sipajte u papirom obložen pleh i preko poređajte oceđene višnje.
Pecite na 180 stepeni oko pola sata.
Kad je kolač malo prohlađen, isecite na kocke i pospite šećerom u prahu, u koji ste dodali vanilin šećer.
Prijatno!
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/Budoar
#KolačSaVišnjamaIRumom #Kolači #PoslasticaDana #RECEPTI #VišnjeRum #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар