недеља, 24. фебруар 2019.

Poslastica dana: KOLAČ SA VIŠNJAMA I RUMOM

Kombinacija ruma i višanja daje ovoj poslastici internacionalni šmek i romantičnu notu.






Sastojci:

  • 120 g maslaca

  • 200 g šećera

  • 6 jaja

  • 200 g brašna

  • malo sode bikarbone (na vrh noža)

  • 1 kašika ruma

  • 200 g višanja

  • šećer u prahu i vanilin šećer za posipanje


Priprema:

Dobro umutite maslac.

Dodajte šećer, pa nastavite da mutite dok se šećer ne umuti.

Dodajte žumanca i nastavite sa mućenjem.

U umućenu smesu dodajte sodu bikarbonu, rum i brašno.

Sve lepo izmešajte, pa dodajte ulupana belanca i lagano izjednačite masu.

Testo sipajte u papirom obložen pleh i preko poređajte oceđene višnje.

Pecite na 180 stepeni oko pola sata.

Kad je kolač  malo prohlađen, isecite na kocke i pospite šećerom u prahu, u koji ste dodali vanilin šećer.

Prijatno!

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Budoar

#KolačSaVišnjamaIRumom #Kolači #PoslasticaDana #RECEPTI #VišnjeRum #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар