U skromnom korenastom povrću nalazi se jedan od najbogatijih izvora alkalnih minerala. Upotrebljavate li organsko povrće, ne morate ga ljuštiti, posebno ako je mlado i meko.
Komorač pročišćuje organizam i sadrži niz antioksidanasa koji štite organizam od oštećenja i deluju protivupalno. Odličan je izvor vitamina C i folne kiseline. Divni ukus anisa koji nam daje komorač odlično se slaže sa slatkim crnim ili crvenim grožđem. Crveni kupus deluje antibakterijski i napitku daje kraljevski ljubičastu boju.
Sastojci za "ljubičasti raj":
- četvrtina malog crvenog kupusa
- jedan mali komorač
- 200 g crnog ili crvenog grožđa
- jedan limun za posluživanje
Priprema:
Crvenom kupusu odstranite koren, a listove isecite poprečno na krupnije komade. Stavite ih u sokovnik. Komorač isecite na četvrtine, dodajte ga soku od kupusa, zatim dodajte i grožđe.
Na kraju naspite limunov sok po ukusu. Dobro promešajte i sipajte u čašu.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/B92
#AlkalniMinerali #AntibakterijskoDejstvo #ČajOdKomoreača #Komorač #NAPITAK #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар