уторак, 12. фебруар 2019.

4 stvari koje svaki zubar želi da znate


Svako od nas teži da ima bolje zdravlje u svakom aspektu života. Međutim, mnogi naše zdravlje poistovećuju upravo sa našim zubima.






Zubi su zapravo druga stvar nakon očiju koju ljudi primećuju, tako da ukoliko imate divne, čiste i bele zube oni vam mogu pomoći u svakom aspektu života. Da biste održali zube takvim bitno je da se vodite principima zdravlja, jer niko ne želi da dobije karijes, upalu desni i bol u zubima.




Zato pročitajte 4 saveta koji će vam pomoći da zadržite zube lepim i zdravim pre i posle redovnog pregleda kod vašeg stomatologa.

1. Koja je najbolja zubna pasta?

Nađite pastu za zube koja sadrži što je moguće manje hemikalija i visoku pH vrednost(manje kisele). Treba da sadrži što manje glicerina, fenola i veštačkih boja. Takođe, pasta mora da sadrži i fluoride određene koncentracije.

2. Kako se treba pobrinuti za četkicu?

Klasičnu četkicu za zube sa najlonskim dlačicama treba zameniti svakih 2 do 3 meseca, a četkice sa električnom glavom na 4-6 meseci. Takođe je važno da četkica za zube uvek bude potpuno osušena pre nego što je stavite u plastičnu posudu. Obavezno izbegavajte da je držite u zatvorenoj posudi ili sa četkicama drugih ukućana.


3. Kako možete prirodno izbeliti zube?

Čišćenje zuba mešavinom zdrobljenih jagoda i malo sode pomaže u uklanjanju mrlja i osvežavanju. To se može učiniti sigurno jednom do dva puta mesečno. Takođe pomaže ispiranje usta vodenim rastvorom koji sadrži vodonik-peroksid.

4. Kako možete da zaštite zube od mrlja od kafe?

Pranje usne šupljine vodom odmah nakon ispijanja kafe pomaže da se neutrališe pH. Malo mleka u kafi takođe može pomoći u promeni boje vaših zuba.

Pridržavajte se više biljne ishrane i pijte dosta negazirane vode. Takođe izbegavajte hranu sa puno šećera, nezdrave grickalice, gazirane sokove i brzu hranu.

Foto: Print Screen

Izvor: PRessSerbia/City magazin



#Četkica #MrljeOdKafe #Pasta #SavetStručnjaka #TajneOZubima #Zubi #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар