Ova torta osvaja na prvi zalogaj.
Potrebni sastojci:
Za koru:
- 250 g oreo keksa
- 100 g maslaca
Prvi fil:
- 4 dcl slatke pavlake
- 50 g šećera
- 300 g nutele
- 1,5 dcl mleka
- 1 kesica goveđeg želatina
- 1 dcl vode
Drugi fil:
- 400 g crne čokolade
- 3 dcl slatke pavlake
- 100 g maslaca
Dekoracija:
- 8 kom šeri čokoladnih bombona
[caption id="attachment_112328" align="aligncenter" width="1000"] Foto: Shutterstock[/caption]
Postupak:
U secka staviti: 250 g oreo keksa dobro samleti, pa dodati 100 g otopljenog maslaca.
Sve lepo izmešati ručno i rasporediti u kalupu za torte kao koru ili podlogu,
pa zatim u u posudu za mešanje sipati:
- 4 dcl slatke pavlake
- 50 g šećera
Umutiti mikserom da dobijete čvrst sneg. U malo veći sud za mešanje staviti 300 g nutele i dodati 1,5dcl mleka. Lepo izmešati ručno, pa dodati 1 kesicu želatina prethodno razmućenog u 1dcl mlake vode. Izmešati.
Dodati umućenu slatku pavlaku te mešati rukom dok se smesa lepo ne sjedini.
Nutela smesu sipati preko kore od oreo keksa i ostaviti 2 sata u frižideru da se stegne.
Kada ste ostavili tortu u fržider posle otprilike sat i po počnite da pravite drugi fil.
Drugi fil je jedna od varijanti ganašea i pravi se ovako:
Na naseckanih 400 g crne čokolade sipajte 3 dcl slatke pavklake ugrejane do tačke ključanja (nikako da kuva) te rukom dobro izmešajte, dodajte 100 g otopljenog maslaca i nastavite mešati dok ne dobijete lepu svetlu ujedinjenu smesu. Ostavite da se prohladi te je sipajte preko prvog fila od nutele.
Vratite tortu u frižider na dva sata ili još bilje da je ostavite preko noći.
Praktično gotovu tortu izvadite iz kalupa te ukrasite sa 8 šeri čokoladnih bombona.
#Ljubav #Oreo #Poslastica #RECEPTI #Torta #Zalogaj #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар