среда, 28. новембар 2018.

Ovo su najčešće ZABLUDE o zaslađivačima!

Šećer ili zaslađivač, pitanje je sad!






Upotreba niskokalorijskih zaslađivača povećava rizik od pojave karcionoma- Da bi se pojavaili na tržištu i kako bi mogli biti konzumirani od strane potrošača, prvenstveno je potrebna potvrda njihove zdravstvene bezbednosti.

Zaslađivači su dobri za ljude koji žele da smršaju- Istina!

Ovi zaslađivači smanjuju energetsku vrednost svakodnevne ishrane i ne utiču na povećanje apetita.

Niskokalorijski zaslađivači izazivaju karijes na zubima- Apsolutno netačno, s obzirom da se oni ne razgrađuju u usnoj šupljini ine povećavaju rizik od karijesa.

Foto: Print Screen

Izvor: PRessSerbia/Budoar

#Kalorije #Karijes #PrednostiIMane #Šećer #Zaslađivači #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар