петак, 30. новембар 2018.

Svima uspeva ova bajadera koja se pravi na originalan način

Gotovo ni jedna slava ne mođe da prođe bez ovog fenomenalnog kolača. Izuzetan spoj ukusa čokolade, keksa i oraha čini ovaj kolač izuzetnim.






Potrebno je:

  • 800 g šećera

  • 200 g šećera u prahu

  • 200 g čokolade

  • 200 g mlevenog keksa

  • 200 g mlevenih oraha

  • 250 g margarina

  • limun


[caption id="attachment_112894" align="aligncenter" width="1000"]Svima uspeva ova bajadera koja se pravi na originalan način Foto: Profimedia[/caption]

Priprema:

Prvi deo: Ušpinovati 400 g šećera sa malo vode. U to dodati 100 g strugane čokolade. To izmešati i dodati 200 g mlevenog keksa. Kad se to prohladi dodati 100 g margarina. Ovo sipati u pleh koji ste prethodno podmazali limunom.

Drugi deo: Ušpinovati 400 g šećera sa malo vode. Dodati 200 g mlevenih oraha i 100 g margarina. To sipati na prvi deo.

Treći deo: 200 g šećera u prahu umutiti sa malo tople vode i 100 g rastopljene čokolade. Zatim dodati 50 g margarina i sve to rastanjiti na drugi deo, pa ostaviti u frižider da se stegne.

Bajadera mora da odstoji u frižideru duže da bi se steglo i da bi lepo mogla da se seče.

 

 

Prijatno!

#Bajadera #Poslastica #RECEPTI #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар