Zbog obilja lekovitih svojstava, bundeva spada u "superhranu" koja bi trebalo da se veoma često nađe na trpezi. Predlažemo vam recept kojim ćete oduševiti sve ukućane, ali i drage goste!
Potrebno je:
1 srednja bundeva
300 g mlevenog mesa
100 g pirinča
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 šargarepa
200 g kačkavalja
maslinovo ulje
so, biber
[caption id="attachment_112209" align="aligncenter" width="1000"] Foto: Profimedia[/caption]
Priprema
1. Bundevu oprati, odseći joj vrh i izdubiti. Meso bundeve očistiti od semenki i iseći na kockice.
2. Pirinač obariti.
3. Crni luk i šargarepu sitno iseći i propržiti na ulju. Dodati izgnječen beli luk i mleveno meso. Sve začiniti i prodinstati. Na kraju dodati kockice bundeve i promešati.
4. Napuniti bundevu pripremljenim filom i poklopiti odsečenim vrhom.
5. U pleh staviti pek papir i bundevu i peći u rerni na 250 stepeni oko sat vremena. Po potrebi dodavati vodu u pleh.
6. Nakon sat vremena skinuti poklopac i posuti narendan kačkavalj. Vratiti u rernu da se zapeče (oko 10 minuta). Poslužiti toplo.
Prijatno!
(yumama)
#Bundeva #MlevenoMesto #RECEPTI #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар