недеља, 25. новембар 2018.

Mlevenim mesom napunite bundevu i iznenadite svoje ukućane ili goste

Zbog obilja lekovitih svojstava, bundeva spada u "superhranu" koja bi trebalo da se veoma često nađe na trpezi. Predlažemo vam recept kojim ćete oduševiti sve ukućane, ali i drage goste!






Potrebno je:

1 srednja bundeva

300 g mlevenog mesa

100 g pirinča

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

1 šargarepa

200 g kačkavalja

maslinovo ulje

so, biber

[caption id="attachment_112209" align="aligncenter" width="1000"]Mlevenim mesom napunite bundevu i iznenadite svoje ukućane ili goste Foto: Profimedia[/caption]

Priprema

1.    Bundevu oprati, odseći joj vrh i izdubiti. Meso bundeve očistiti od semenki i iseći na kockice.

2.    Pirinač obariti.

3.    Crni luk i šargarepu sitno iseći i propržiti na ulju. Dodati izgnječen beli luk i mleveno meso. Sve začiniti i prodinstati. Na kraju dodati kockice bundeve i promešati.

4.    Napuniti bundevu pripremljenim filom i poklopiti odsečenim vrhom.

5.    U pleh staviti pek papir i bundevu i peći u rerni na 250 stepeni oko sat vremena. Po potrebi dodavati vodu u pleh.

6.    Nakon sat vremena skinuti poklopac i posuti narendan kačkavalj. Vratiti u rernu da se zapeče (oko 10 minuta). Poslužiti toplo.

 

 

 

Prijatno!

 

 

 

(yumama)

#Bundeva #MlevenoMesto #RECEPTI #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар