Treba vam nešto što ce vas ugrejati u predstojećim hladnim danima i izmamiti vam osmeh svojim fantastičnim ukusom? Naš predlog je: čokoladni sutlijaš!
Mali je broj ljudi koji ne vole sutlijaš. Od onog najjednostavnijeg, do onog sa pudingom od vanile ili cimetom, svi volimo da uživamo u ovoj poslastici koja se vrlo brzo i jednostavno prioprema. Plus, ne morate biti kulinarski mag kako biste pripremili odličan sutlijaš.
Danas vam preporučujemo da uživate u nečemu malo drugačijem: kombinaciji sutlijaša i čokolade. U jedno smo sigurni, očaraće sva vaša čula! Pripremite sebi čokoladni sutlijaš!
Potrebni sastojci:
- 1 šolja pirinča
- 0.5 šolje šećera
- 1 l mleka
- čokolada
- maslac
Piprema:
Napuniti šolju (2,5 dl) pirinča. Izručiti u veću cediljku i dobro isprati pod mlazom hladne vode.
Pirinač staviti u veću šerpu. Dodati pola šolje šećera. Preliti sa 1 l mleka. Staviti na vatru da proključa uz povremeno mešanje. Smanjiti temperaturu i kuvati na sasvim tihoj vatri u polupoklopljenoj šerpi.
Kuvati dugo uz povremeno mešanje, da pirinač omekša. Neko optimalno vreme kuvanja je oko 90 minuta. Sutlijaš treba da bude sočan, ne sme ja vam ispari i ukuva se svo mleko.
Umešati nekoliko štangli strugane čokolade i kašiku maslaca. Ako želite i uživate u tim ukusima, ovakvom sutlijašu možete dodati na primer cimet, ili malo narendanog muskatnog oraščića. Ukus će biti još bolji!
Sipati u činijice i služiti.
P. S. Ovakav sutlijaš sa čokoladom podjednako je ukusan topao i hladan.
Uživajte!
Foto: Print Screen
Izvor: PRessSerbia/Marija Stevanović
#Kuhinja #PoslasticaDana #RECEPTI #Sutlijaš #SutlijašSaČokoladom #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар