петак, 26. август 2022.

DRAMA U ARENI SA SREĆNIM KRAJEM- Orlovi bolji od Grka!

Srbija slavila posle produžetka.






Košarkaška reprezentacija Srbije od 20 časova u ''Štark'' areni dočekuje selekciju Grčke u 7. kolu treće runde grupe I kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Srbija je trenutno na petom mestu u grupi sa jednom prenesenom pobedom iz prethodne faze, ostvarene protiv Letonije i tri poraza.


Prva četvrtina igrala se prkatično bez odbrana. U glavnim ulogama bili su očekivano Nikola Jokić i Janis Adetokumpo, ali je srpski as imao na startu pomoć Marinkovića i Micića pa su Orlovi stigli do 13:6 u 3. minuut. Grci su se brzo vratili i trojkom Papanikolau prvi put vodili 18:17, ali je to brzo anulirao trojkom Marinković. Usledio je period igre koš za koš, ali je u završnici četvrtine Srbija ipak stigla do vođstva, a zatim trojkom Jaramaza uz zvuk sirene i do prednosti 31:25 na kraju prve četvrtine. Bolje su Orlovi otvorili drugu deonicu i poenima Gudurića i Jaramaza stigli do 37:28. Usledila je serija Helena u koju se uklopila i namerna za Jagodića-Kuridžu i Grčka je ponovo povela 42:40. Međutim, usledila je serija Srbije zahvaljujući Lučiću i Jokiću i Orlovi su ponovo imali prednost 51:42 u 19. minutu. Grčka je do poluvremena postigla još dva poena, a Lučić promašio šut uz zvuk sirene i Srbija je vodila 51:44.

Heleni su bolje krenuli u drugo poluvreme, ali ih je trojkom umirio Jokića za 56:48, a isti igrač je u 24. minutu doneo Srbiji prvu dvocifrenu prednost 60:50. Grčka je uspela preko JAnisa da prepolovi zaostatka na 60:55. Usledila je još jedna namerna lična grešja za Srbiju, ovaj put je suđena Guduriću, ali Grci nisu to iskoristili i iz bacanja i dodatnog napada postigli su samo jedna poen. Upravo je Gudurić pogodio potom torjku  za 64:58 u 26. minutu. Poslednji minuti treće četvrtine prošli su u znaku Nikole Milutinova koji je praktično sam donosio poene Srbiji, a poslednji skoro uz zvuk sirene za vođstvo Orlova 70:63. Jaramaz je odlično komandovao napadom Srbije, a poslednju četvrtinu otvorio trojkom, da bi Milutinov pogodio samo jedno bacanje. Grci su za pet minuta poslednje četvrtine ubacili samo pet poena, a Lučićeva trojka donela je Srbiji u 35. minutu prednost 79:70. Braća

Foto: Printscreen

Izvor: PRessSerbia/ Srbija Danas



#Drama, #Kosarka, #KošarkaškaReprezentacijaSrbije, #Srbija #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар