Jednostavan recept koji uspeva svima, a sprema se veoma brzo i lako.
Sastojci:
2 kg paradajza,
beli luk,
bosiljak,
ruzmarin (sveži ili sušeni),
ekstra devičansko maslinovo ulje,
so,
biber,
lovorov list,
sveža majčina dušica po želji.
Priprema:
Izaberite paradajz približno iste veličine kako bi se ravnomerno osušio. Rernu ugrejte na 100 stepeni. Paradajz operite i osušite, obrišite krpom ili papirnim ubrusima. Na dno posude za pečenje stavite papir za pečenje. Paradajz isecite na četvrtine i složite na pleh.
Neoljušten beli luk složite između kriški paradajza. Posolite, pobiberite i poprskajte ekstra devičanskim maslinovim uljem. Stavite u rernu na sušenje oko 3-4 sata. Zatim ugasite rernu i ostavite paradajz da se ohladi.
U sterilisane tegle složite ruzmarin, ohlađen paradajz i oljušteni pečeni beli luk. Dodajte po jedan lovorov list, listove svežeg bosiljka, svežu majčinu dušicu i na kraju prelijte ekstra devičanskim maslinovim uljem do vrha paradajza. Zatvorite i čuvajte u frižideru.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#RECEPTDANA, #RECEPTI, #SušeniParadajzUMaslinovomUlju #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар