Dok traje sezona paradajza iskoristite ovo ukusno povrće za savršeno jelo na kašiku...
Sastojci:
600 g paradajza,
1 crvena paprika,
1 krompir,
1/2 štapića celera,
1/2 šargarepe,
1/2 glavice luka,
40 g putera,
1 sveža ljuta papričica,
1 kašičica belog brašna,
7 dl povrtne supe (kocka),
1 baget hleb,
50 g rukole,
3 kašičice sveže pavlake,
100 g masnog kiselog mleka,
so.
Priprema:
Operite povrće, iseckajte ga na komade i prodinstajte na puteru. Dodajte iseckanu svežu ljutu papričicu, posolite, pospite brašnom, promešajte i postepeno dolivajte toplu supu. Ostavite da provri, pa smanjite vatru i kuvajte još oko 20 minuta.
Ostavite da se prohladi, pa sve propasirajte na sitno sito. Ponovo sipajte krem u šerpu, posolite i nastavite sa kuvanjem na umerenoj vatri još 10 minuta. Ostavite da se prohladi.
Isecite baget hleb na tanke kriške i prepecite ih na teflonskom tiganju bez začina. Operite i na krupno isecite rukolu. Umutite pavlaku i pažljivo promešajte je sa kiselim mlekom. Sipajte potaž u tanjire, a odozgo stavite 1-2 kašike pomešane pavlake s kiselim mlekom i malo rukole. Poslužite s krutonima od bageta.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#PotažOdParadajza, #RECEPTDANA, #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар