четвртак, 25. август 2022.

RECEPT DANA: Štrudla od smokava

Sezona je smokvi i zato evo jednog recepta sa kojim nema greške.






Sastojci:

600-700 g brašna,

1 kesica suvog kvasca,

1 kašičica fruktoze,

1 šolja toplog mleka,

po potrebi mlake vode,

2 jajeta,

1 tegla džema od smokava.

Priprema:

Razbiti kvasac u malo mlake vode sa par kašika brašna i ostaviti na toplom da naraste. Sjediniti ga sa ostatkom brašna, fruktozom, mlekom, jednim celim jajetom i jednim belancetom i postepenim dodavanjem mlake vode umesiti meko testo. Testo sa posudom staviti u kesu, uviti u krpu i ostaviti na toplom mestu da naraste. Naraslo testo premesiti i ostaviti još jednom da naraste.

Testo podeliti na dva jednaka dela pa svaki deo rastanjiti u veliki krug i obilno premazati džemom od smokvi. Uviti u rolat i staviti u tepsiju sa pek papirom. Ostaviti da naraste pa zagrejati rernu na 200 stepeni. Premazati štrudle umućenim žumancetom i staviti da se peče.

Pečenu štrudlu poprskati malo vodom, pokriti krpom, preko krpe staviti najlon kesu i ostaviti da se prohladi. Kada se prohladi seći na parčad i poslužiti. Po ukusu može se posuti i prah šećer.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO

#RECEPTDANA, #RECEPTI, #Smokve, #ŠtrudlaOdSmokava #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар