петак, 4. март 2022.

RECEPT DANA: Rolovane svinjske šnicle

Pohovano rolovano meso sa šunkom i kačkavaljem.






5 srednjih svinjskih šnicli, bez koske

– 5 listića kuvane šunke

- 5 listića kačkavalja

- 2 jaja

- prezle, brašno, ulje, so, biber, suvi začin

- konac za meso i čačkalice

Priprema:

Šnicle umotati u providnu foliju, pa ih izlupati čekićem za meso kako bi se istanjile. Začiniti sa obe strane po ukusu.

Premazati senfom, pa staviti šunku i sir. Kada ih nafilujete, umotajte ih koncem, ili ako ga nemate, možete uz pomoć čačkalica.

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Ovako zamotane šnicle uvaljajte prvo u brašno, pa u jaja, zatim u prezle i pohujte ih sa svih strana.

Pržiti dok ne dobiju zlatnu boju,a onda ih poređajte u tepsiju, prelijte ostatkom jaja i pecite u rerni još 15-20 minuta.

Na kraju ukrasite peršunom ili po izboru.

Prijatno!

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO

#PredlogZaRučak #RECEPTDANA #RolovaneSvinjskeŠnicle #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар