Pohovano rolovano meso sa šunkom i kačkavaljem.
5 srednjih svinjskih šnicli, bez koske
– 5 listića kuvane šunke
- 5 listića kačkavalja
- 2 jaja
- prezle, brašno, ulje, so, biber, suvi začin
- konac za meso i čačkalice
Priprema:
Šnicle umotati u providnu foliju, pa ih izlupati čekićem za meso kako bi se istanjile. Začiniti sa obe strane po ukusu.
Premazati senfom, pa staviti šunku i sir. Kada ih nafilujete, umotajte ih koncem, ili ako ga nemate, možete uz pomoć čačkalica.
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Ovako zamotane šnicle uvaljajte prvo u brašno, pa u jaja, zatim u prezle i pohujte ih sa svih strana.
Pržiti dok ne dobiju zlatnu boju,a onda ih poređajte u tepsiju, prelijte ostatkom jaja i pecite u rerni još 15-20 minuta.
Na kraju ukrasite peršunom ili po izboru.
Prijatno!
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#PredlogZaRučak #RECEPTDANA #RolovaneSvinjskeŠnicle #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар