Jelo na kašiku u kom će svi uživati.
3 veća krompira
1 crvena paprika
1 glavica luka
1 šargarepa
1 paradajz
1 kocka za supu ili kašikica začina
2 kašike ulja
1,5 l vode
so
biber
Zaprška:
4 kašike ulja
1 kašika brašna
1/2 kašičice aleve paprike
Priprema
Krompir, papriku i šargarepu iseći na kockice, paradajz izrendati. Luk propržiti na ulju, dodati ostalo povrće, dinstati još tri, četiri minuta, dodati vrelu vodu i kuvati dok se povrće ne skuva, oko 30 minuta. Pred kraj kuvanja dodati zapršku od ulja, brašna i paprike, ostaviti da kuva još nekoliko minuta pa skinuti sa vatre. Pre služenja posuti sitno seckanim peršunovim listom.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#PosnaKrompirČorba #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар