Ovo jelo ćete obožavati sigurno.
Sastojci
500 grama mlinaca sa jajima
1kg pilećeg belog mesa u šniclama
400ml neutralne pavlake
2 (od po 180ml) kisele pavlake 20%
500ml pileće supe (od kockice za supu)
300 grama trapista ili gaude
začini za piletinu po želji
Priprema
1.
Mlince iseckati na manje kocke i preliti toplom pilećom supom napravljenom od kockice za supu.
2.
Pileće belo meso iseckati na kocke srednje velicine i najbolje na teflonskom tiganju na vrlo malo ulja ih ispržiti da lepo porumene i dobiju finu hrskavu koricu.Dodati začine po želji i vegetu.
3.
Piletinu izvaditi iz tiganja i u taj tiganj u kome još ima malo soka piletine i začina dodati neutralnu i keselu pavlaku i sve lepo sjediniti.Ako volite da ima manje pavlake možete smanjiti količinu i raditi sa jednom kiselom i 200ml slatke pavlake.
4.
Najbolje je uzeti male zemljane posude u kojima možete i servirati svakoj osobi jelo direktno iz pećnice ili ako nemate može bilo koja tepsija da posluži.
5.
Nauljiti tepsiju.Zavsino od veličine možete imati više redova a ja pravim u velikoj tepsiji pa radim samo tri reda.
6.
Izrendati trapist ili gaudu ili bilo koji tvrdi sir po ukusu.
7.
Ređati : mlinci – pavlake – sir – meso – pavlake – sir -mlinci -pavlake – sir…dok ne potrošite svu masu.
8.
Pecite u rerni dok ne dobije lepu zlatkastu boju ikoricu.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#PiletinaSMlincima #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар