Tako je jednostavan, brzo se pravi i veoma je ukusan iako vam za njega ne treba ni kap ulja.
Testo:
– 100 ml meka
- 150 g jogurta
- 100 g sira (za kolače)
- 2 jaja
- 80 g šecera u prahu
- 1 vanil šećer
- 50 g griza
- 180 g brašna
- 1,5 kašičica praška za pecivo
Smesa od jabuka:
- 400 g jabuka
- sok od pola limuna
- 30 g šecera
- 1/2 kašičica cimeta
I još...
- 30 g badema (listića)
- šecer u prahu za posipanje
Priprema:
Prvo pripremiti okrugli kalup u kome ćete peći kolač, malo ga premazati uljem, ili staviti papir za pečenje, po izboru.
Jabuke oljuštite, isecite na tanje listiće, pomešati ih odmah sa limunovim sokom, šećerom, cimetom i staviti tu smesu u kalup.
Uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni.
Sada pripremiti testo: Jaja dobro umutiti, dodati im šećer, vanil šećer, pa lagano sve ostale sastojke, muteći konstantno.
Pripremljenu smesu raspodeliti preko jabuka, pa kašikom izravnati.
Preko testa staviti badem listiće i staviti kolač da se peče 25 minuta.
Pečeni kolač posuti šecerom u prahu.
Prijatno!
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#Desert #KolačSaJabukamaIBademima #RECEPTDANA #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар