Torta će vas oduševiti ukusoma, a jednostavna je za pripremu.
Potrebno je:
veća kutija piškota(210 gr)
200 ml mleka za umakanje piškota
I fil:
500 gr smrznutih jagoda
150 gr šećera
2 kašike gustina
100 ml vode
II fil:
200 gr čokolade
100 gr maslaca
III fil:
800 ml mleka
2 pudinga od vanile
150 gr šećera
1 vanilin šećer
Skuvajte jagode sa šećerom i kada smesa malo provri,dodajte gustin razmućen sa vodom.
Piškote natopite u mleko,složite u kalup i premažite filom od jagoda
Priprema II fila:
Čokoladu i maslac rastopite na nižoj temperaturi i polovinu te smese nanesite preko ohlađenog fila od jagoda.
Priprema III fila:
Pomešati sadržaj kesice sa 8 kašika hladnog mleka i šećerom. Mešati dok se ne razbiju grudvice. Ostatak mleka skuvati i kada provri, skinuti sa vatre. Uz mešanje dodati razmućeni prašak za puding. Vratiti na šporet i uz neprestano mešanje još jednom kratko prokuvati.
Vanilu premažite preko drugog ohlađenog fila(čokoladne glazure). Ostavite da se ohladi,pa je onda premažite sa ostatkom glazure od čokolade.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#Desert #KapriTorta #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар