Kajgana od krompira je stari domaći specijalitet koji se još uvek može pronaći po selima Srbije, gde se mnogo radi i kvalitetno jede.
100 g slanine,
50 g putera ili margarina,
2 krompira,
veza peršuna,
list celera,
8 jaja,
so, biber.
U polovini masnoće ispržiti prethodno iseckanu slaninu. Krompir isecite na tanke kolutove i propržite ga s drugom polovinom masnoće. Kad dobije boju, dodati mu seckani peršun i celer. Izlupati jaja, posoliti, pobiberiti, dodati krompir, brzo promešati i sve sasuti u tiganj sa proprženom slaninom.
Ispeći omlet s obe strane, a voditi računa da ostane mek i debljeg sloja. Možete ga služiti toplog ili hladnog, uz kajmak ili sezonsku salatu.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#KAJGANA #PredlogZaDoručak #RECEPTDANA #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар