уторак, 15. март 2022.

RECEPT DANA: Domaći lešnik krem

Ovaj krem možete da mažete na palačinke, hleb…









1 šolja lešnika

1/2 šolje šećera u prahu (može i manje i više)

10 g vanilin šećera

prstohvat soli

2 kašičice kokosovog ulja

20 g kakao praha

Priprema:

Ispecite lešnike u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta. Ostavite ih pet minuta da se prohlade. Zatim ih čistom krpom ili salvetama istrljajte kako bi im skinli ljusku. Stavite ih u blender ili multipraktik secka i blendajte ih, uz povremene pauze. S’ vremena na vreme spustite kašikom lešnik koji se podigne na vrh blendera.

Smesa će prvo biti iseckana, pa mlevena, a sa vremenom ce postati tečna.

Kada dobijete tečnu kremastu strukturu dodajte prstohvat soli, vanilin šećer, šećer u prahu, kokosovo ulje i kakao. Izblendajte još minut da se svi sastojci pomešaju, ako treba kašikom spustite višak smese sa posude. I to je to.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO



#Desert #DomaćiLešnikKrem #RECEPTDANA #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар