Ovaj krem možete da mažete na palačinke, hleb…
1 šolja lešnika
1/2 šolje šećera u prahu (može i manje i više)
10 g vanilin šećera
prstohvat soli
2 kašičice kokosovog ulja
20 g kakao praha
Priprema:
Ispecite lešnike u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta. Ostavite ih pet minuta da se prohlade. Zatim ih čistom krpom ili salvetama istrljajte kako bi im skinli ljusku. Stavite ih u blender ili multipraktik secka i blendajte ih, uz povremene pauze. S’ vremena na vreme spustite kašikom lešnik koji se podigne na vrh blendera.
Smesa će prvo biti iseckana, pa mlevena, a sa vremenom ce postati tečna.
Kada dobijete tečnu kremastu strukturu dodajte prstohvat soli, vanilin šećer, šećer u prahu, kokosovo ulje i kakao. Izblendajte još minut da se svi sastojci pomešaju, ako treba kašikom spustite višak smese sa posude. I to je to.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#Desert #DomaćiLešnikKrem #RECEPTDANA #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар