уторак, 1. март 2022.

Novi trijumf Srbije, blistao Avramović!

U trijumfu Srbije protiv Slovačke Aleksa Avramović je bio sjajan sa 24 poena, šest asistencija i po tri skoka i ukradene lopte.






Muška košarkška reprezentacija Srbije pobedila je večeras Slovačku 71:63 (26:16, 18:15, 16:22, 11:10) u Levicam u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023. godine.

Košarkaši Srbije u petak su protiv istog rivala u Beogradu slavili 75:63.

Izabranici Svetislava Pešića odigrali su sa dosta oscilacija, bili su odlični u prvom poluvremenu, imali dvocifrenu prednost, da bi Slovačima u drugom delu meča dozvolili da unesu nezivesnost, ali su na kraju uspeli da dođu do trećem trijumfa u grupi A.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Aleksa Avramović sa 24 poena i šest asistencija, mladi Nikola Jović dodao je 13 uz sedam skokova, dok je Dušan Ristić stao na 12 koševa i osam uhvaćenih lopti.

Svoje minute iskoristio je i Boriša Simanić, koji je postigao devet poena uz četiri skoka.

Kod Sloavaka najbolji je bio Vladimir Brodzijanski sa 22 poena i osam uhvaćenih lopti, a dobro ga je ispratio Marek Doležaj sa 17 poena i šest skokova.

Srbija je bolje ušla u meč i iskoristila lošu igru u napadu selekcije Slovačke. U prvoj deonici Srbiju su predvodili Dušan Ristić sa 10 i Nikola Jović sa osam poena.

Drugu četvrtinu selekcija Srbije je započela sa nekoliko loših rešenja u napadu i dozvolila Slovačkoj da prepolovi prednost. Međutim, Aleksa Avramović i Boriša Simanić nisu dozvolili da se Slovaci skroz vrate u meč. Odličnim šutem za tri poena Srbija je uspela da uveća prednost i na poluvreme ode sa 13 poena prednosti 44:31.

Slovačka je bolje krenula u drugom poluvremenu. Boljom igrom u fazi napada i dosta čvršćom odbranom uspeli su da smanje prednost Srbije i u poslednju četvrtinu uđu sa sedam poena zaostatka.

U poslednjoj deonici Slovačka je pokušavala da se u potpunosti vrati u meč, i u nekoliko navrata dolazila na pet poena zaostatka. Preokret nije dozvolio Aleksa Avramović koji je svojim poenima odbijao nalete Slovaka i odveo Srbiju do treće pobede u kvalifikacijama.

Srbija je trenutno prva u grupi sa tri pobede i jednim porazom, dok je Slovačka na poslednjem, četvrtom mestu sa sva četiri poraza.

Srbija je sa skorom 3-1 u grupi A posle durgog „prozora” obezbedila prolazak u narednu rundu kvalifikacija.

U drugoj fazi Srbije će igrati sa Belgijom, Letonijom i tri ekipe iz grupe B gde su Belorusija, Velika Britanija, Grcka i Turska, nakon čega će tri ekipe izboriti plasman na Svetsko prvenstvo 2023. godine.

https://www.youtube.com/watch?v=nLdj3SGzkpI

Izvor: PRessSerbia/Žurnal

#Slovačka #Srbija #SvetislavPešič #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар