понедељак, 28. фебруар 2022.

RECEPT DANA: Lagana salata sa tunjevinom

Nimalo komplikovana za pravljenje, salata sa tunjevinom i pirinčem uskoro će postati obavezna na vašoj trpezi.






Sastojci:

400 g tunjevine, 200 g graška iz konzerve ili skuvanog,
900 g skuvanog pirinča,
2 crvene paprike koje bi trebalo da budu isečene na kocke,
kašika sitno seckanog peršuna,
3 paradajiza koja ćete prethodno iseći na komade,
1 kašika sitno iseckanih maslina,
4 kašike posnog majoneza,
2 kašike maslinovog ulja i
sok od jednog limuna.


Prvenstveno skuvajte pirinač, a zatim mu dodajte tunjevinu, to promešajte pa onda u to dodajte i paradajiz, papriku, grašak, masline i peršun. Nakon toga, dodati majonez, limunov sok i maslinovo ulje i to začinite po vašem ukusu. Salata se zatim prekrije folijom i drži se u frižideru.


Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO


#LaganaSalataSaTunjevinom #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija

DNEVNI HOROSKOP: HOROSKOP ZA 1.mart 2022.

Ovo je vaš dnevni horoskop za  1. mart 2022.godine 






Dnevni horoskop

Ovan

Posao: Današnji dan protiče u znaku rešavanja finansijskih pitanja. Očekuje vas veliki dobitak, kao i mogućnost da uspostavite novu poslovnu saradnju.

Ljubav:  Danas slobodni Ovnovi mogu da se upuste u uzbudljivu avanturu. Ovnovi koji su u braku, uspešno će rešiti neki dugotrajan porodični problem.

Zdravlje: Nervoza.

Bik

Posao: Danas vas očekuje važan poslovni sastanak. Pred vama je krupna odluka o zaključenju nekog ugovora o dugotrajnoj saradnji.

Ljubav: Možete imati zanimljiv izlazak u društvo. Slobodni Bikovi mogu da upoznaju interesantnu osobu preko prijatelja.

Zdravlje: Osećate se odlično.

Blizanci

Posao: Danas možete imati neke neočekivane prepreke na poslu. Zakašnjenje uplata može vam stvoriti problem. Pripremite rezervni plan.

Ljubav: Slobodne Blizance očekuje izuzetno burna i uzbudljiva ljubavna avantura. Akcenat će biti više na fizičkoj privlačnosti nego na emocijama.

Zdravlje: Pad imuniteta.

Rak

Posao: Sadašnji aspekti mogu doneti saradnju sa prijateljima, ali i novo poznanstvo sa osobom od autoriteta u vašoj sferi poslovanja.

Ljubav: Današnji dan može vam doneti novo poznanstvo preko posla ili na nekom putovanju. Rakove koji su u braku ili u vezi očekuje lepo i romantično veče s partnerom.

Zdravlje: Problemi sa alergijom.

Lav

Posao: Nalazite se u veoma značajnom periodu kada ćete doneti bitne odluke i početi rad na novom projektu.

Ljubav: Pojavljuje se novi žar i može zapaliti iskru nove ljubavi u vašem srcu. Očekuje vas uzbudljiv i dinamičan ljubavni period sa brojnim prilikama za flert.

Zdravlje: Tahikardija.

Devica

Posao: Aktivirano polje dalekih putovanja i pravnih pitanja stavlja akcenat na ove sfere vašeg poslovanja.

Ljubav:  Neko vaše prijateljstvo može se pretvoriti u nešto mnogo više. Danas je povoljan dan da načinite prvi korak ka osobi koja vam se dopada.

Zdravlje: Muči vas alergija.

Vaga

Posao: Danas je akcenat na važnim poslovnim dogovorima. Nezaposlene Vage očekuje važan razgovor za posao.

Ljubav: Oni koji su u braku mogu naići na neke probleme u porodici, najverovatnije što se tiče dece. Potrudite se da to rešite zajedno s partnerom.

Zdravlje: Vrtoglavica.

Škorpija

Posao: Moguće su neke promene, a to može da se manifestuje u smeni nekih čelnih ljudi u firmi gde radite.

Ljubav:  U vašem polju emotivnih odnosa može doći do turbulentnog perioda u odnosu s partnerom. Možete se osetiti neshvaćenim, pa je neophodno da porazgovarate maksimalno otvoreno.

Zdravlje: Prehlada.

Strelac

Posao: Danas može biti napeta atmosfera na poslu, uz povišen ton i neke burne rasprave oko starog problema koji se s vremena na vreme javlja i pravi vam zastoje.

Ljubav: Dan je povoljan za to da rešite neki zajednički problem s partnerom. Očekuje vas kraće putovanje ili izlet u prirodu.

Zdravlje: Pad imuniteta.

Jarac

Posao: Finansijski dobitak obeležiće ovaj dan. Period je povoljan čak i za one pomalo rizične investicije, jer vam rizik danas može doneti značajan napredak na finansijskom planu.

Ljubav: Slobodni Jarčevi mogu sresti ljubav svog života, dok oni koji su u vezi mogu da se odluče na formalizaciju odnosa.

Zdravlje: Nervoza.

Vodolija

Posao: Sa mnogo više odlučnosti i energije rešavate bitna pitanja i završite rad na velikom projektu. Moguće je unapređenje. Scena zbivanja se premešta na vaš porodični plan.

Ljubav: Očekuje vas rešenje nekog akutnog problema u okviru porodice, a to može da se tiče vaše dece ili vašeg odnosa sa partnerom.

Zdravlje:  Napeti ste.

Ribe

Posao: Danas se vaša poslovna scena odvija uglavnom u okviru komunikacija, važnih dogovora sa novim poslovnim partnerima. Očekuje vas potpisivanje nekog važnog ugovora.


Ljubav: Očekujte stabilizaciju vašeg odnosa s partnerom. Slobodne Ribe mogu da započnu novu vezu.


Zdravlje: Problemi sa kožom.


Foto: Pixabay


Izvor: PRessSerbia/ Glossy



#DnevniHoroskop #Horoskop #HoroskopZaDanas #PRessSerbia #PRessSrbija

Vremenska prognoza za 1. mart

Vremenska prognoza za 1.mart: Najniža temperatura od -5 do 0, najviša od 2 do 7 stepeni.






Ujutro slab mraz. Tokom dana oblačno, mestimično sa susnežicom i snegom, a u nižim predelima sredinom dana i kišom.

U Vojvodini umereno do potpuno oblačno i suvo. Vetar slab i umeren severni.

Najniža temperatura od -5 do 0, najviša od 2 do 7 stepeni.

Foto: Pixabay

Izvor:PRessSerbia/ RTS

#PROGNOZA #PrognozaZaBeograd #PrognozaZaSrbiju #VremenskaPrognoza #PRessSerbia #PRessSrbija

OVO SU DANAŠNJE NASLOVNE STRANE

Ovo su naslovne strane današnjih novina






#ALO #Danas #Dnevnik #Kurir #Naslovne #Novosti #SrpskiTelegraf #PRessSerbia #PRessSrbija

Život na francuski način! Ovo su navike Francuza koje u svetu izazivaju ljubomoru i čuđenje

U nekim delovima zemlje Francuzi se pozdravljaju sa čak pet poljubaca u obraz, a sasvim je uobičajeno i potrošiti 45 minuta na ručak tokom radnog vremena. Ovo su navike Francuza koje u svetu izazivaju ljubomoru i čuđenje.








 

Postoje neke čudne stvari u vezi sa Francuzima koje su ostatku sveta teško razumljive.

Istina je da ima i dosta predrasuda prema Francuzima koje su rezultirale nekim izmišljenim zapažanjima o njima.

Međutim, čak i ako ostavite po strani takve predrasude, očigledno je da se Francuzi ponekad ponašaju na način koji je svojstven samo njihovoj kulturi.

Pre svega pozdrav

Francuzi se pozdravljaju poljupcima u obraz, a koliko će se puta poljubiti, zavisi od dela zemlje u kojem se nalazite.

Tako na primer, Parižani se često ozdravljaju sa četiri poljubca u obraz, u Monpeljeu se ljube tri puta, a na Korzici čak pet puta. Često ni sami Francuzi ne znaju koliko puta treba da se poljube.

Savršeni baget

Odlazak po hleb Francuzima je svakodnevna navika, baš kao i nama – ali za razliku od nas, Francuzima nije problem da odu i nekoliko ulica dalje po omiljeni baget.

Ručak kao društveni fenomen

Gotovo polovina Francuza potroši više od 45 minuta na ručak svakog dana jer hranu ne doživljavaju kao puko „gorivo“ za preživljavanje.

Pauzu za ručak na poslu Francuzi koriste kako bi porazgovarali s kolegama. Ručak u Francuskoj je ritual, između ostalog zato što Francuzi uglavnom ne grickaju između obroka, nego se čuvaju za pravu stvar.

Francuski gard

Ako poredimo sa Amerikancima, koji su uglavnom po prirodi nasmejani čak i kad im nije do smeha, Francuzi se neće pretvarati da su ludi od sreće samo zato što to od njih neko očekuje.

Francuzi su generacijama trenirali kritičko mišljenje, bunili se i zauzimali za sebe, stoga preterano odobravanje ili pozitivan pogled na svet smatraju naivnim.

Galantnost

Zamislite ovo: žena se sprema da izađe iz kafića, a muškarac koga čak i ne poznaje joj pomaže da obuče kaput i pridržava joj vrata.

U Americi će devojka protumačiti ovaj gest kao znak flertovanja, u Francuskoj, se međutim, ovo ne smatra seksizmom, već samo tipičnim francuskom kavaljerstvom.


Važan je san

Dok trčimo okolo na posao, sport, pravimo večeru, pa trčimo na društveni događaj, Francuzi spavaju! Oni pridaju veliku vrednost svom snu i spavaju više od ostatka sveta. U proseku, Francuzi spavaju oko 8,83 sata dnevno.

(24sedam.rs/pixabay)




#Francuzi #NavikeFrancuza #PRessSerbia #PRessSrbija

Upozoravajući znakovi da ste preterali s vitaminom D: Važno je unositi ga u ovom periodu, ali velike količine štete srcu

Naučnici tvrde da vitamin D utiče na brojne funkcije u ljudskom organizmu, od ublažavanja respiratornih infekcija i povećanja plodnosti, do smanjenja rizika od raka dojki, pa čak i ublažavanja simptoma multiple skleroze. Kada imamo deficit ovog vitamina, budimo se umorni, bezvoljni i ne osećamo se poletno ni posle višesatnog sna.






 

Vitamin D, poznat je i kao "vitamin sunca, pa ga tokom zimskih meseci možemo uneti samo putem suplemenata. U želji da ojačamo imunitet što više, često zanemarimo preporučenu dozu, a to takođe ne prija organizmu. Prekomerna suplementacija vitaminom D može biti štetna i treba je izbegavati, a postoji i niz znakova upozorenja koji ukazuju na to. Lekari tvrde da uzimanje previše vitamina D tokom dužeg vremenskog perioda može prouzrokovati nakupljanje previše kalcijuma u ​​telu što može oslabiti kosti i oštetiti bubrege i srce.

Ako prekoračite gornju granicu možete imati osećaj mučnine, povraćanje, slabost mišića i gubitak apetita.

"Hipervitaminoza D, je retko, ali potencijalno ozbiljno stanje koje se javlja kada imate prevelike količine vitamina D u svom telu. Toksičnost vitamina D obično je uzrokovana velikim dozama suplemenata vitamina D - ne dijetom ili izlaganjem suncu. To je zato što organizam prirodno reguliše količinu vitamina D proizvedenog izlaganjem suncu, a čak ni obogaćena hrana ne sadrži velike količine vitamina D", poručuju iz klinike "Majo"

Lekari tvrde da je gavna posledica toksičnosti vitamina D nakupljanje kalcijuma u ​​krvi (hiperkalcemija), što može izazvati mučninu i povraćanje, slabost i često mokrenje.

"Ne uzimajte veće doze vitamina D od preporučenih bez prethodnog razgovora sa svojim lekarom", savetuju stručnjaci.

(lepaisrecna/pixabay)

#VišakVitaminaD #VitaminD #PRessSerbia #PRessSrbija

Iscelitelj otkriva - koje lekovite biljke uvek treba da imate u kućnoj apoteci: prirodni lekovi za čiščenje pluća i krv!

Iscelitelj Neven Carin, duhovno energetskim radom, terapeutskim savetovanjem i alternativnim lečenjem bavi se duži niz godina., a evo koje lekovite biljke uvek ima u svojoj kućnoj apoteci:






 

U svojoj kućnoj apoteci uvek volim da imam lekovito bilje za snažno dizanje imuniteta, kao što su imela i neven. U mnogim naučnim studijama dokazano je da osobe koje imaju snažan imunitet odolevaju nasrtajima modernih bakterija i virusa, kao u ovo današnje neobično doba.

Ljudi koji se ne razbole imaju nešto zajedničko – njihov imuni sistem uspešno sprečava infekciju da sadvlada telo.

Osim biljaka za dizanje imuniteta volim da imam i biljčice za čišćenje krvi – koprivu i bokvicu, i maslačak za čišćenje jetre. Ako uz te biljke ubacimo u čajnu mešavinu majčinu dušicu, rtanjski čaj, ruzmarin ili lavandu, pokrili smo širok spektar odbrane protiv virusa i bakterija, kao i čišćenje pluća i disajnih puteva.

Za čišćenje pluća obožavam i biljku plućnjak (Pulmonaria officinalis), koju berem na planinama Okića, a čije ime samo govori za šta se vekovima koristi.

Osim biljaka u obliku čajeva često koristim i biljne kapi koje su koncentrat biljaka i imaju desetostruko jače delovanje od čajeva.

Osim čajeva i biljnih kapi, u kućnoj apoteci imam jedan zanimljiv proizvod koji sam napravio sasvim slučajno prilikom izrade mehaničke zaštite za pacijenata kod alergijskih bolesti, a to su kapi za nos na bazi ulja. Ulje je masno i ostaje dugo u našoj nosnici i mehanički blokira sve alergene koji ulaze kroz naš nos u krvotok, ali sa dodatkom eteričnog ulja bora dobijamo doživljaj borove šume, a sa dodatkom eukaliptusa šire nam se nosnice i olakšava disanje, dok nas menta lagano hladi.

Tim preparatom osim mehaničke zaštite tela od alergena postigao sam jedan zanimljiv učinak – kada ukapamo ulje u nosnicu, ono tu ostaje duži period, pružajući nam prirodnu inhalaciju, kao da se nalazimo u čistoj i netaknutoj prirodi.

(lovesensa/pixabay)

#Bilje #KućnaApoteka #LEK #LekoviteBiljke #PRessSerbia #PRessSrbija

"AMERIKA MI JE BOLJA OD SRBIJE ZA ŽIVOT KAKAV MI TREBA" Marija Šerifović o odlasku "preko bare", Džejli Ramović i ugovoru sa "Zvezdama Granda"

Pevačica uživa da snima vlogove na Jutjubu, a i fanovi uživaju da je gledaju, naročito kada se u jednom od njih nađe njena mama, koja je čista Marijina suprotnost, tvrdi ona.






Marija Šerifović je sa velikom radošću posle dve godine najavila čak dva koncerta u Belexpo centru, jedan 23. marta i drugi odmah sutradan. U razgovoru za “Blic” pevačica se dotakla predstojećih nastupa, ali i drugih aktuelnosti u njenom poslovnom i privatnom životu.

- Red je bio da se malo družimo. Publika mi je nedostajala poprilično, nervozna sam i jedva čekam. Samo da se svi lepo pripremimo i sve će biti okej. Za “Drugu stranu ploče” verovatno i jesam neke pesme zaboravila, neke sam pevala na francuskom, tako da će mi trebati vremena da se malo svega toga prisetim. Krećemo sa probama jako brzo, biće okej - započela je Marija, koja voli da peva narodnjake na svojim nastupima.

- Prošle godine sam otpevala jednu pesmu Šabana Šaulića, mislim da je bila „Ružo rumena“. Ne bežim od narodnjaka, oni jesu moja šoljica čaja, ne ovi moderni, nego jelte tradicionalni - rekla je pevačica.

Na Jutjubu je postala popularna prošle godine kada je izbacila prvi vlog i broji mnogo pregleda. Gledaoci su imali priliku da vide nekoliko snimaka u kojima je glavnu ulogu pored Marije igrala njena majka Verica Šerifović.

- U kuhinju me prima samo kada treba da se snima neki vlog, više me tera. Kritikuje me jer sam za razliku od nje poprilično nervozna. Ona je mirna, divna devica. Potpuno smo drugačije. Njene kritike imaju veze sa tim da sam brza za nju, sve joj to ide na živce, a ona je za mene previše staložena osoba. To je jedna paklena kombinacija - rekla je kroz smeh i dodala da li će ponovo sarađivati sa njom:

- Mislim da ne, “Ti mi uvek trebaš” je jedna prava pesma za majku i ćerku i nema potrebe da se snima nova.

Česte svađe u “Zvezdama Granda” sa ostalim članovima žirija su uvek tema, a Marija kaže da voli sve kolege.

- Ne bih volela nikoga da eleminišem jer onda ne bi imalo smisla, ne bi bilo tih konflikata, tih problema. Obožavam i Viki i Milija, a da se takmičim uzela bih sebe za mentora - bez razmišljanja je zaključila pevačica, koja ne želi da iznosi u javnost cifru honorara.

- Imam ugovor koji ističe ove godine, ali nema potrebe da govorim javno o tome - istakla je pevačica.

Marija je bila pobednik Evrovizije 2007. godine, prošle je pružala podršku grupi “Harikejn” u Holandiji, te se naše logično pitanje ticalo predstojeće Beovizije.

- Nemam favorita, nemam ni stav - rekla je Marija, koja donekle živi na relaciji Amerika - Beograd:

- Kad god imam slobodnog vremena tamo sam, zapravo je pola-pola. Teško je odabrati gde bih pre živela, ali za nešto što se zove miran život, to je definitivno Amerika.

Dosta se spekulisalo o njenom odnosu sa pevačicom i bivšom učesnicom “Zvezda Granda” Džejlom Ramović, a Marija kaže da je tračevi ne dotiču.

- Super smo, čujemo se, sve je u redu. to je jedini stav svih nas. Ne interesuju nas komentari - saopštila je Marija.

Apel na autore

Marija je prokomentarisala izjavu Đorđa Davida, koji je pre nekoliko dana rekao da pojedini autori traže novac i zabranjuju da se njihove pesme izvode u najgledanijem muzičkom takmičenju.

- Znam o čemu se radi, to jeste problem. Neki autori smatraju da to što im se pesme pevaju u takmičenju treba da budu plaćeni. Ne bih da ulazim u to, mogu samo da govorim u svoje ime, da bih uvek apelovala svojim autorima da dozvoljavaju da se pesme izvode u što većem broju i gde god, pogotovo u takmičenjima, to je moj stav - zaključila je pevačica za “Blic”.

#MarijaSerifovic #Pevacica #PRessSerbia #PRessSrbija

LUKAS PROGOVORIO O PROBLEMU SA JETROM "Doktori kažu da sam je NAČEO, rekli su mi šta moram da radim"

Pevač Aca Lukas otkrio je kakve je probleme imao sa zdravljem i kakve su mu savete davali doktori.






- U teretanu idem zbog zdravlja. Hoću da budem malo lepši! Ja u životu pazim na svoje zdravlje tako što slušam doktore, rekli su mi da moram da prestanem da pijem, iako nisam alkoholičar, ali imao sam neke probleme, neke gorušice... Rekli su mi da sam "načeo" jetru i da prestanem da pijem, malo da trčim, da gradim kondiciju, da pijem surutku. Sve što mi doktori kažu, ja uradim - ističe Lukas.

- Počeo sam da treniram, odradio sam nekih sedam, osam treninga, a trenutno sam na pauzi - smeje se i govori Aca u "Premijeri".

- Nema sporta koji nisam trenirao, a teretana... Trenirao sam ja, dizao sam tegove kada sam bio u zatvoru pet meseci. U CZ-u smo dizali flaše koka-kole od dve litre napunjene vodom, pa to dižeš. Svašta sam ja radio i trenirao, ali toliko sada nemam kondicije, baš sam skoro rekao da kad bih trčao sam na 100 metara, stigao bih treći, tako da pod hitno moram da poboljšam kondiciju - priča folker.

#AcaLukas #Pevac #PRessSerbia #PRessSrbija

NAKON INCIDENTA SA BIVŠIM DEČKOM MARIJA KARAN U DRUŠTVU BIVŠEG MUŽA Raširila osmeh, pa poslala važnu poruku (FOTO)

Glumica Marija Karan na svom Instagram profilu objavila je fotografiju na kojoj pozira sa bivšim mužem Džoelom Lubinom i njihovim sinom Markom Leom.






Naime, Marija i Džoel su sinu organizovali predivnu rođendansku proslavu, uz animatore i bajkovitu dekoraciju, a pre žurke, njih troje su imali porodičan ručak.

[caption id="attachment_262764" align="alignnone" width="588"]NAKON INCIDENTA SA BIVŠIM DEČKOM MARIJA KARAN U DRUŠTVU BIVŠEG MUŽA Raširila osmeh, pa poslala važnu poruku Foto: Instagram[/caption]

Lubin je podjednako, kao i glumica, svestan koliko je važno da roditelji neguju dobar odnos, kako bi dečak odrastao u zdravom okruženju, te u takvom odnosu i funkcionišu.

Upravo zato, Marija i Džoel uspeli su da sačuvaju prijateljski odnos.

#Glumica #MarijaKaran #PRessSerbia #PRessSrbija

Seka Aleksić iskreno o bračnim krizama, porodici i planovima za budućnost

Pevačica Seka Aleksić prokomentarisala je činjenicu da se mnogo parova sa javne scene u poslednje vreme razvelo, te navela da smatra da je i pandemija koronavirusa u velikoj meri uticala na međuljudske odnose.






– Njima je verovatno samo falio okidač – rekla je pevačica.

Novinari su pitali Aleksićevu da li je ona nekad imala krizu u braku sa suprugom Veljkom Piljikićem.

– Ne, ja ne znam šta je bračna kriza. Za brak je potrebno dvoje, mora mnogo da se razgovara – rekla je Seka.

Njen mlađi sin Jovan nedavno je napunio dve godine, dok stariji Jakov ove godine puni šest.

– Vreme je za treće dete, sad mogu da se pripremam za to, dečaci su porasli. Ali ne sluša me nijedan. Tvrdoglavi su na mene, tatu više slušaju. Dugo sam čekala prvo dete i od te silne ljubavi zaboravim da budem stroga, ne umem ja to – iskrena je pevačica.

Izvor: PressSerbia/Blic

#Pevacica #Porodica #SekaAleksic #PRessSerbia #PRessSrbija

Boban Rajović otkrio tajnu sa početaka karijere, a ovo je posebno zanimljiv detalj!

Pevač Boban Rajović ne krije da mu je trebalo mnogo truda i rada da uspe na estradi i da mu je na početku karijere izostala podrška kolega kada mu je najviše trebala.






Zbog toga, kako kaže, trudi se da mladim i neafirmisanim pevačima izađe u susret i pomogne im kad god je u prilici, a nedavno je snimio treći duet s Kristinom Ivanović, slepom pevačicom koju je upoznao 2009. godine, tokom jednog takmičenja čiji je član žirija bio.

Boban je priznao da je najviše ponosan na sebe što je uspeo sam da se izbori za svoje mesto na estradi i da je najveće razočaranje doživeo kada su mu velike zvezde tražile novac da snime duet s njim.

Pesma „Tapija“ je treći duet koji si snimio s Kristinom Ivanović. Šta vas to povezuje pa ste se ponovo odlučili na saradnju?

– Ništa nije slučajno, Kristinu sam upoznao na jednoj audiciji, a tada me je oborila s nogu svojim glasom. Između nas vlada platonska ljubav, ja to tako volim da kažem. Od prvog dueta koji smo snimili 2011. pa do sada.

Tvoja saradnja sa Kristinom je dokaz da želiš da pomogneš mladim i neafirmisanim izvođačima. Kakva je situacija bila kod tebe kada si počinjao?

– Imao sam surov put, ali svestan sam da uvek ima gorih primera. Kolege me nisu baš podržale, postoje tri osobe s estrade koje su mi tražile ogroman novac da snime duet sa mnom. Nikada neću da izgovorim njihovo ime! Bio sam baš razočaran u njih zbog toga jer su velike zvezde i baš sam želeo da snimim duet s njima.

Da li se srećeš s tim kolegama, u kakvim ste odnosima?

– Viđam ih danas, smem da ih pogledam u oči, čak ih nekada i pozovem na svoja privatna veselja… To je moja širina i moja pobeda. Nemam problem s tim.

Da li ti se često dešavalo da naiđeš na zatvorena vrata?

– Uvek je bilo klanova na estradi, ali ja sam oduvek želeo sam da se borim i izdvojim. Danas sam ponosan što sam uspeo bez velikih medijskih kuća. Svakoga mogu da pogledam u oči i da mu pružim ruku, čak i onima koji su me zabranjivali.

Šta ti je danas prioritet?

– Decu sam izveo na put, sazreo sam, više nisam takmičarskog duha, a to ide s godinama. Nemam više potrebu da se dokazujem, ko će napuniti klub, ko će imati više pregleda… Te faze su me prošle, sada imam potpuno novu energiju, dosta sam emotivniji i fokusiraniji na druge stvari.

Kristina: Boban me čuva od loših stvari na estradi


Kristina Ivanović priznaje da joj je poznanstvo s Rajovićem promenilo život.

– Dosta mi je pomogla saradnja s Bobanom, hvala mu na svemu što je činio za mene. Uz Bobana je počeo novi period mog života, on me čuva od one lošije strane estrade.

Izvor: PressSerbia/Alo

#BobanRajovic #Pevac #PRessSerbia #PRessSrbija

SAV U MIŠIĆIMA U ŠESTOJ DECENIJI Mili se skinuo na Maldivima i svi gledaju samo jedno (FOTO)

Aleksandar Milić Mili (53) podelio je na svom Instagram profilu fotografije sa Maldiva, koje su mnogima zapale za oko.






On je odlučio da vreme provede u pravom tropskom raju - na Maldivima, a fotka koju je podelio sa plaže pokrenula je lavinu komentara.

On je pozirao u vodi i pokazao svoju izvajanu figuru i mišiće za koji su zaslužni redovni treninzi.



 










Прикажи ову објаву у апликацији Instagram























 

Објава коју дели MILIGRAM (@miligramofficial)






Zdrav život i redovno vežbanje deo su njegove svakodnevice, a za "Grand online" je otkrio i koliko često posećuje teretanu.

- Zapustio sam se od operacije, ali obično 6 dana nedeljno. Na Maldivima sam, neću još da otkrivam što sam došao, ali ako uspem to što sam zamislio biće top. Nešto što niko nije uradio - rekao je on.

#AleksandarMilić #Izgled #Mili #PRessSerbia #PRessSrbija

OSTALA SA DECOM NA ULICI Srpskoj pevačici je nakon smrti oca uhapšen muž, usledio bolan razvod: "Bila sam bez posla, potpuno izgubljena"

Ćerka pevača Miodraga Mikija Jevremovića, pevačica Jelena Jevremović, prošla je kroz težak period nakon smrti oca, a život joj je nakon toga zadao još nekoliko udarca.






- Život mi se promenio iz korena, a meni je 2017. godina bila najteža i najbolnija. Tek nekoliko meseci nakon gubitka oca uspela sam da pronađem snage i pustim njegovu pesmu. Sećam se da je to bila "Pesnikova gitara" i da sam plakala satima kao kiša, pokušavajući kroz suze da oteram tugu i očistim dušu. Nažalost, vreme ne umanjuje bol i žal za našim voljenima koji su nas napustili. Samo sam naučila da živim sa tom prazninom u srcu. Promenilo se apsolutno sve. Iz privatnih razloga sam se preselila u stan na Zvezdari, gde živim sa mamom i sinovima, promenila sam broj telefona i okruženje. Problemi koji su me zadesili jedino dobro što su doneli je da konačno uvidim ko su mi pravi prijatelji, jer se zaista na muci poznaju junaci. Slika mi se iskristalisala i krenula sam život iz početka, na svim životnim poljima. Sreća pa imam majku Sonju, koja je uvek uz mene - pričala je Jelena svojevremeno za "Kurir" i dodala:

- Jedino za čim žalim je što nismo kao porodica imali više zajedničkog vremena dok smo još mogli. S obzirom na to da je tata bio čovek od karijere, čovek koji je stalno putovao, navikli smo se na njegova česta odsustva. A kada se vraćao, a brat i ja već bili adolescenti, imali smo već izgrađene živote, prve simpatije, pa nam je svakako bilo primamljivije da pobegnemo iz kuće i budemo sa svojim društvom. Nekako, kada ostaneš bez roditelja, najviše žališ zbog premalo vremena koje si proveo s njima.

Nakon smrti oca, pevačica je doživela bračni brodolom. Njen bivši suprug, Predrag Nedeljković uhapšen je 2017. godine zbog posedovanja velike količine narkotika i oružja, a sam razvod trajao je jako dugo i bio je veoma mučan. On je 1. juna 2017. priveden sa dvojicom saradnika, a policija je kod njih pronašla 20 kilograma marihuane, 180 grama kokaina, četiri pištolja s prigušivačem i tri puške.

Jelena je čak u jednom periodu bila i bez krova nad glavom.

- U jednom trenutku ostala sam sama sa dva sina, praktično na ulici, bez posla. On je bio izuzetan muž i otac, dok je bio tu, i ne bih bila čovek kada bih tvrdila suprotno. I onda, u jednom danu, nemaš više taj oslonac. Onda se događa šok, bila sam potpuno izgubljena. Nisam ja osoba koja je odmah želela da ostavi svog čoveka na cedilu. To nije moj stil. Mi smo imali razne turbulencije, ali nikad ljubav nije dovedena u pitanje. Kako je prolazilo vreme, ja sam videla da su dolazila razna razočaranja, stvari koje nisi očekivao da saznaš i onda je to bila borba sa samom sobom. Vreme je prolazilo i ja sam se jednostavno ugasila. Shvatila sam da sam sama, da naša deca ne zaslužuju takav život i da moram da se borim - govorila je Jevremovićeva za medije.

#JelenaJevremović #Pevacica #PRessSerbia #PRessSrbija

"MOJ MUŽ IMA PLATU 40.000 DINARA" Kuća na Avali stavljena pod hipoteku, a Verica Rakočević otkrila istinu o zaradi u njenom domu

Komšije Verice Rakočević su otkrile da je kreatorka pre nekoliko godina prodala svoju staru kuću na Avali, ali je ubrzo shvatila da je ipak pogrešila, pa je kupila drugu na istoj lokaciji.






Kako su izneli stanovnici ove beogradske planine kreatorka je tu luksuznu kuću prodala firmi za male pare jer je imala baš velikih finansijskih problema. Ta kuća je posle stavljena pod hipoteku, a sada je, zbog dugova te firme, u vlasništvu banke.

Verica sa suprugom Veljkom Kuzmančevićem od venčanja u septembru 2013. živi na imanju koje je u blizini onog koje je nekada bilo njeno.

- Ova kuća pripadala je Verici sve dok je pre nekoliko godina nije prodala. Vidite kako je luksuzna, jedna je od najlepših na Avali. I dalje je zaštićena visokom ogradom, a sada je prazna. Šteta. Kreatorka je ovde često dolazila, a Elena je baš bila vezana za nju i nikad je nije prežalila. Prodala ju je jednoj firmi za male pare, imala je tada baš velikih finansijskih problema, pa joj je hitno trebao novac. Ta kuća je posle stavljena pod hipoteku, a sada je, zbog dugova te firme, u vlasništvu banke - ispričao je za "Kurir" komšija modne dizajnerke, koji je molio da mu se ne objavljuje ime.

Inače, Verica je nedavno pričala da njen suprug Veljko Kuzmančević zarađuje dosta manje od nje same.

- Moj muž u narodnom pozorištu ima 40.000 dinara platu, a ja primam deset puta više. Uopšte nije važno ko koliko ima, da li on ima više ili ja. Mi to zajedno imamo - kazala je Verica u "Magazin IN" i dodala:

- A moj muž kad sutra bude napravio veliku karijeru, a hoće sto posto, sigurno me neće ostaviti. Ja to znam i osećam - zaključila je kreatorka.

#Kreatorka #Suprug #VericaRakocevic #PRessSerbia #PRessSrbija

ZVEZDI "GRANDA" BATINE NAMESTILA ŽENA NJENOG BIVŠEG DEČKA? U Vrnjačkoj Banji se samo o ovome priča: "Ona se sa njim tajno viđala"

Učesnica popularnog takmičenja "Zvezde Granda" Marina Radosavljević pretučena je u nedelju uveče u Vrnjačkoj Banji. Ona je o incidentu koji se dogodio pisala na svom Instagram profilu. A kako prenose domaći mediji, njoj je navodno batine smestila žena njenog bivšeg dečka.






- Čuli smo šta se dogodilo. Svi smo u šoku. Ovde samo o tome pričaju. Ljudi prolaze pored lokala, gledaju, šuškaju, tako to ide kad se dogodi neki incident. Poznajem Marinu, ali i suprugu njenog bivšeg dečka. Ona se s njenim mužem tajno viđala, tačnije dok ona nije saznala. Čini mi se da su raskinuli pre šest meseci, ali eto sad se dogodio incident. Ljubomorne žene su spremne na sve. Spekuliše se da joj je ona poslal batinaše, ali to će istraga da utvrdi. Žao mi je što se to dogodilo jer niko ne podržava nasilje - priča jedan meštanin Vrnjačke Banje za Kurir.

Pevačica je za pomenuti portal potvrdila da je dobijala pretnje:

- Spremam se da idem u policiju, da proširim izjavu i da iznesem neke svoje sumnje. Od kad se to desilo, preispitavala sam se. Došla sam do zaključka da bi motiv ovako jezivog napada bila nečija bolesna ljubomora. Sada kada premotam malo film, mislim da je to bilo isplanirano. Znalo se da ću ja doći ispred tog lokala i u koje vreme, živim kilometar odatle. Uplašena sam jako, iako se trudim da budem hrabra. Ovde je mala sredina, svako svakog zna i štiti, ako je ovo neko naredio - ja sam sitna riba u moru ovih ajkula. Zastrašujuće je što su dva muškarca prišla ženi i na tako nemilosrdan način me tukli i bacili na pod na milimetar od žardinjere. Mogla sam da udarim glavom i da ostanem na mestu mrtva, da ovaj razgovor ni ne obavimo - rekla je pevačica kroz suze.

Na pitanje da li je moguće da je u pitanju osveta ljubomorne žene zbog njenog bivšeg partnera, odgovorila je sledeće:

- Sve je moguće. Ne bih sad ništa ni da tvrdim, niti da iznosim. Ovo je neki vid ljubomore, zastrašivanja i pretnje. Nikome ništa nažao nisam učinila, niti sam dužna, niti mi neko nešto duguje. Bilo je do sada pretnji, postoji osoba koja je psihički bolesna ili poremećena i ozlojađena. Ona preti masi devojaka i žena ovde u Vrnjačkoj banji, verovatno da i tu ima nešto - završila je razgovor potrešena Marina za "Kurir".

#MarinaRadosavljević #Pevacica #PRessSerbia #PRessSrbija

Novi termin u vezama koji bi trebalo da znate – da li ste čuli za „stešing“?

Rane faze nove veze mogu biti uzbudljive, ali i komplikovane. Tu su leptirići i radost u upoznavanju nekoga na dubljem nivou. Da li ste čuli za „stešing“?






 

Isto tako postoji veliki pritisak, posebno kada je reč o pitanju kako i kada se integrisati u nečiji život. Novi termin “stešing” se odnosi na situaciju kada novog partnera krijete od okoline i on krije vas.

„Stešing“ se dešava kada jedna osoba u vezi donese svesnu odluku da sakrije svog partnera od užeg kruga prijatelja i porodce.

To može biti oklevanje da vas upozna sa svojim prijateljima i porodicom, ali i izbegavanje da se za vašu vezu sazna na društvenim mrežama. Termin je skovala još 2017. godine novinarka Metro UK Elen Skot, ali je dobio na popularnosti tokom poslednjih nekoliko godina.

Kako smo izašli iz karantina i kako su redovni društveni kontakti nastavljeni, postalo je očigledno da to nije bio razlog za to što su neki ljudi „skrivani“ od strane svog partnera.

U modernom dejtingu, takvo ponašanje se smatra ogromnim znakom za uzbunu. Ali da li skrivanje partnera nužno ukazuje na to da nešto nije u redu u vezi?

„Zapitajte se zašto vam se čini da partner ne želi da vam se posveti, tako što vas drži odvojeno od porodice i prijatelja. Da li nešto krije od vas? Ako ste tražili smislenu vezu sa tom osobom, ima li mnogo smisla da vas ne uključi u svoj život?“, kaže za Stylist psihoterapeutkinja Heder Garbut.

Međutim, obrazloženje takođe možda nije tako sumorno. „Možda se zapravo plaše određenih prijatelja ili članova porodice“, sugeriše Garbut.

Važno je zapamtiti da je upoznavanje partnera s porodicom stresno. Svako ima drugačiji odnos sa svojim roditeljima i prijateljima i važno je poštovati granice i privatnost, koje vaš partner želi da zadrži.

Međutim, morate biti iskreni o tome šta očekujete od veze i saopštiti te potrebe.

„Zapamtite da vaša veza nije projekat i da partner nije neko koga treba spasiti. Ako tražite nešto ispunjavajuće, možda ćete morati da pronađete nekoga na koga možete više da se oslonite. Ako postoji previše komplikacija koje treba prevazići, možda ta osoba jednostavno nije za vas“, zaključuje Garbut.

(cdm.me/pixabay)

#Stešing #Ljubav #Veze #PRessSerbia #PRessSrbija

FAJNAL FOR U SRBIJI! Beograd ponovo dobio organizaciju ZAVRŠNOG TURNIRA EVROLIGE!

Fajnal for turnir Evrolige igraće se u Beogradu!






Zbog epidemioloških mera završni turnir Evrolige prebačen je iz Berlina, a odluka je pala na srpsku prestonicu.

Srpska prestonica je dala garancije da će na turniru u Areni biti moguće prisustvo publike, uz validnu potvrdu o vakcinaciji.

Glavni grad Srbije je 2018. bio više nego uspešan domaćin Fajnal-fora i ima iskustvo u organizovanju velikih događaja.

Titulu prvaka brani Efes koji trenutno zauzima 9. mesto i još uvek se bori za mesto u plej-ofu. Posle 26 odigranih kola Barselona je prva na tabeli sa 20 pobeda i pet poraza. Isti broj trijumfa ima Real Madrid uz jednu izgubljenu utakmicu manje od Katalonaca.



Srpski predstavnik, Crvena zvezda, ne nalazi se u dobroj situaciji kada je u pitanju plasman među najboljih osam ekipa pošto trenutno ima 10 pobeda i 15 poraza. U poslednjih devet utakmica morala bi ekipa Dejana Radonjića da napravi ozbiljan niz kako bi stigla rivale koji se bore za mesto među osam najboljih.

Izvor: PRessSerbia/Novosti

#Beograd #Evroliga #FajnalFor #PRessSerbia #PRessSrbija

Građani Srbije će od 1. marta ponovo moći da putuju u Italiju

Građanima Srbije od 1. marta ponovo će biti dozvoljen ulazak u Italiju uz posedovanje odgovarajućih kovid dokumenata, objavilo je Ministarstvo zdravlja Republike Italije.








Odluka se odnosi na takozvana neesencijalna putovanja i važiće najmanje do 31. marta, navodi se u Uredbi tog ministarstva, prenose mediji.

Uz koja dokumenta je moguć ulazak?

Za ulazak u Italiju iz Srbije biće potrebno priložiti jedan od sledećih dokumenata: potvrdu o vakcinaciji u poslednjih 270 dana, potvrdu o preležanom kovidu 19 u prethodnih 180 dana, negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata ili negativan antigenski test ne stariji od 48 sati.

Od vakcina koje su dostupne u Srbiji, Italija priznaje Fajzer, AstraZeneku i Modernu.

Pre ulaska u Italiju neophodno je popuniti i obrazac za praćenje putnika – digital Passenger Locator Form (PLF), u digitalnom ili štampanom obliku.

Deca mlađa od šest godina biće izuzeta od obaveze da urade PCR ili antigenski test.

Izuzeće od obaveze posedovanja potvrde o vakcinaciji, dokaza o preležanoj bolesti ili negativnog rezultata testa odnosi se na sva lica koja privatnim prevoznim sredstvom prolaze u tranzitu preko teritorije Italije u periodu kraćem od 36 sati, uz obavezu da po isteku ovog perioda napuste teritoriju te države.

Italija od aprila ukida vanredno stanje

Italijanski premijer Mario Dragi najavio je ove nedelje da će njegova vlada 31. marta ukinuti vanredno stanje, koje je uvedeno tokom pandemije.

On je obećao postepen povratak "u normalan život" posle više od dve godine zdravstvene krize, preneo je Rojters.

"Nastavićemo pažljivo da pratimo situaciju sa pandemijom, spremni smo da intervenišemo u slučaju rasta broja slučajeva. Ali, naš cilj je da se potpuno otvorimo, što je pre moguće", rekao je Dragi u govoru u Firenci.

Vanredno stanje u Italiji prvi put je uvedeno 31. januara 2020. godine i od tada je više puta obnavljano.




Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ biz life



#Italija #Korona #Pandemija #Putovanja #Srbija #PRessSerbia #PRessSrbija

MLAD MESEC U RIBAMA 2. MARTA: Kakve promene donosi svakom od horoskopskih znakova?

Mlad Mesec u Ribama mnogima će doneti promene i turbulencije








#Horoskop #MLADMESEC #Ribe #Zanimljivosti #PRessSerbia #PRessSrbija

HAOS NA MREŽAMA ZBOG DEKOLTEA DRAGANE KOSJERINE Opšta polemika - Šta se nalazi ispod sakoa?

Atraktivna voditeljka RTS-a, Dragana Kosjerina oduševila je gledaoce jednostavnom, ali atraktivnom odevnom kobinacijom u kvizu "Ja volim Srbiju".






Dragana je blistala u crnom odelu, pantalonama i sakou, koji je upotpunila sandalama na štiklu.

Voditeljkin sako bio je takvog kroja da se minimalno, ali dovoljno video dekolte, a gledaoci su polemisali da li se ispod njega nazire crni veš ili korset.

"Prelepa žena", "Tako elegantna, ali i provokativna", "Šta je ispod sakoa?", "Uvek je dobro obučena i mislim da ne postoji komad garderobe koji joj ne stoji", "Gledao bih je ceo dan i bez tona", "Fatalna žena", "Predivna Dragana", "Šta god da nosi ispod sakoa odlično pristaje uz ovo", neki su od komenatara na društvenim mrežama.

Podsetimo, Dragana je u emotivnoj vezi sa stomatologom Bojanom Perduvom, koji je lepu voditeljku verio u jesen 2019. godine.

Oni su plairali venčanje koje su odložili zbog pandemije korona virusa, a Kosjerina je pričala ranije kakvu svadbu priželjkuje.

https://www.youtube.com/watch?v=MpodydQp-qM

Izvor: PRessSerbia/Blic

#Dekolte #DraganaKosjerina #Stajling #PRessSerbia #PRessSrbija

Ako vam muškarac pošalje neku od ovih poruka, znači da je zaljubljen u vas!


Ako vam muškarac u poruci napiše da izgledate sjajno, da mu nedostaje ili vam otkrije o čemu razgovara sa blisikim članovima porodice znajte da mu je zaista stalo do vas.







Jedan od najpouzdanijih načina da "proverite" koliko je vaš partner zaljubljen u vas predstavljaju poruke koje vam on šalje.

1. Ovo me je podsetilo na tebe

Muškarac neće uvek reći ono što misli jer se ponekad boji da bude direktan, kako bi izbegao da bude povređen. Reći će da ga je nešto podsetilo na vas, a to vam automatski može otkriti da razmišlja o vama, samo vam to govori indirektnim putem.

2. Mogu da ti pomognem u tome

Muškarci vole kada mogu da pomognu ženi. Žele da se osećaju korisnim. Ako vam nude pomoć u nečemu, onda im je zaista stalo do vas.

3. Izgledaš sjajno


Ako vam kaže da izgledate sjajno, prestanite preterano da analizirate i nagađate šta on, u stvari, misli. On stvarno misli da izgledate sjajno i želi da to znate.

4. Razgovarao sam s mamom…

Ako navede ime mame i kaže vam o čemu je razgovarao s njom, on je ili vaš najbolji prijatelj ili mu se sviđate. Muškarci obično takve stvari ne dele s bilo kim, a i retko govore o članovima porodice. Ako je otvoren za razgovor o članovima familije, onda imate njegovo poverenje.

5. Uznemiren sam/zabrinut

Ako muškarac dobrovoljno priznaje da oseća neku emociju, a to nije sreća, dovoljno je zaljubljen u vas da vam pokaže ranjivost koju obično ne otkriva.

6. Gde si? Šta radiš?

Postavlja vam pitanja o tome šta radite ili gde ste? Sviđate mu se! Sve dok to ne radi konstantno – ne uhodi vas, piše 24sata.hr.

7. Primetio sam da…

Ako vam kaže da je primetio kada nešto radite, onda morate da znate da vas posmatra i prati ono što imate naviku da radite. On obraća ozbiljnu pažnju na to ko ste kao osoba.

8. Nedostaješ mi

Nedostajete mu? Muškarci će retko to reći ako im zaista ne nedostajete. Ako vam govori da mu nedostajete čak i ako ste u toj novoj neizvesnoj fazi, sigurno ste ugrejali njegovo srce.

9. Biću tu za tebe

Ako vam kaže da će biti tu za vas šta god da vam je potrebno, ili kada želite da razgovorate, onda on zaista želi da bude deo vašeg života i neće vas tako lako pustiti.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Prva.rs

#Ljubav #Muskarac #Poruke #Zaljubljenost #PRessSerbia #PRessSrbija

PREMIJERA!!! MARTINA JE OVIM SPOTOM OBORILA I MUŽA S NOGU, A OSTALE OSTAVILA BEZ DAHA!

Regionalna pop zvezda Martina Vrbos objavila je pesmu pod nazivom "Nestajem" koju je ekranizovala, a televizijska premijera zakazana je za utorak uveče u emisiji AmiG Show koja je nedavno ugostila Martinu i oborila sve rekorde gledanosti.






Svi koji su bili u prilici da čuju pesmu pre premijere, saglasni su da se radi o budućem letnjem hitu koji će se slušati i van granica Balkana. Martina je dospela u žižu javnosti nedavno, tačnije tokom gostovanja u emisiji sa premijerkom Srbije Anom Brnabić. Pevačica je tada uživo otpevala više hitova legendarnih kolega sa područja bivše Jugoslavije i ostavila bez teksta prisutne u studiju, ali i gledaoce ispred televizijskih ekrana.



Martine potpisuje pesmu i kao autor muzike i teksta, dok je za aranžman bila zadužena produkcija Matroda music. Martinina prijateljica, koreografkinja Mirela Škiljo potpisuje režiju.

Pesmu "Nestajem" ekranizovao je Branislav Pecaranin, a pored odlične pesme, pažnju gledalaca privukao je i Martinin bombastični izgled.

Pevačica je nedavno objavila i  spot za pesmu pod nazivom "S tobom je sve",a igrom slučaja skoro identičan video za novi singl objavila je i britanska muzička zvezda Adel.

Ekskluzivno objavljujemo novi spot Martine Vrbos za pesmu "Nestajem", uživajte!

https://www.youtube.com/watch?v=DSylif27kDM

 

#AmiGshow #HitSingle #MartinaVrbos #MatrodaMusic #Nestajem #Prwmijera #Spot #PRessSerbia #PRessSrbija

PRVI PUT POSLE RAZVODA: Ša u potpunom RASULU, obratio se bivšoj ženi

Nenad Aleksić Ša sinoć je, u toku razgovora sa Darkom Tanasijevićem, otkrio da je definitnivno odlučio da stavi tačku na svoj odnos sa Tarom Simov.






Ono što je sve iznenadilo, jeste reperovo priznanje da se kaje što je prevario svoju suprugu Ivanu, a dotakao se i potencijalne romanse sa Monikom Jovanovskom.

- Okej sam, nešto sam smoren sada. Sve i svašta se izdešavalo, kad sam sam, onda dođem sebi, razmišljam o sebi. Ova nedelja je finale finala. Shvatio sam da Tari nema pomoći, koliko god se trudio, nema pomoći. Baš sam se trudio da nekom pomognem u životu! - kazao je Ša.

- Ono što tebi niko ne može da kaže da nije tako, jeste tvoja ljubav koju imaš prema njoj i želja da joj pomogneš - rekao je Darko.

- Moj repertoar uvreda je najpakleniji! To je stanje gde zamračim i gde ne razmišljam pa se pokajem i pojedem se. Stvarno umem da uvredim baš! Kad je ona u pitanju, samo što joj život nisam dao! Bomba je eksplodirala u meni, udaranja, ponižavanja, spuštanja! Prekipelo mi je, zato sam je opsovao! Kajem se, ja se izvinjavam Tarinoj porodici. Došao sam do neke gornje granice. Mislio sam da ne postoji ta granica, ali eto, ipak postoji. Svi dobro znaju da ja stvarno imam neku traumu iz detinjstva, uvek imam stvarh da ne ostanem gladan. Onda mi je Tara bacila svu hranu! Ja sam nju oblačio, hranio i sve. Ona mi je palila stvari koje sam krvnički zaradio! Ja nikog ne mrzim ali nikada nisam palio stvari ni najgorem neprijatelju. Prva noć gde sam doživeo traumu. To što radi je šok, nisam to očekivao! Ja sam bio taj koji je doživljavao to! - rekao je Ša.

[caption id="attachment_236197" align="alignnone" width="1000"]PRVI PUT POSLE RAZVODA: Ša u potpunom RASULU, obratio se bivšoj ženi Foto: Printscreen[/caption]

- Je l' se ti plašiš nje? - upitao je Darko.

- Ne, ne, ne plašim se nje! Nego, osoba kojoj sam život dao, na šta je spremna i šta još mogu da očekujem od nje! Ne volim je više! Fali mi, kad je pogledam i sve to, ali mi se vrate slike i kažem: Ma beži bre od mene! Ne znam kako ću, ali znam da moram. Ne želim više da pravim budalu od sebe zato što volim nekog. Došlo je vreme da gledam samo sebe! Kad ljudi vide da mi nije dobro, prilaze mi. Ljudi primećuju da mi nije dobro. Znam da me čeka težak period. Devojka nije zaslužila da joj pomenem ime! Žao mi je što vidim da je loše! Poenta je, pustiću je da priča. Želim da se totalno povučem iz odnosa sa njom! Drago mi je što je ušla Monika koja joj je rekla da nema nikog! Ja sam joj to rekao a ona mi nije verovala - rekao je Ša.

- Šta ti govori o tome da ona nema nikog? - upitao je Darko.

- Da je loša osoba! Ja sam bio beznadežan slučaj, propalitet, nula! Moja majka je govorila da sam ja nula i da nema ništa od mene! Ja sam ih onda demantovao. Ona uvek ide kod ljudi koji joj žele loše! Stalno menja društvo. Puštam je niz vodu! Ja sam poslednja osoba koja joj je želela dobro! Teško mi je što ovo govorim, ali mora, dotakao sam dno, uništila me je skroz! Želim joj da nađe sreću i da sačuva neki honorar - rekao je Ša.

- Često znaš da kažeš da misliš da ti se vraća karma za sve što si uradio svojoj bivšoj ženi - dodaje Darko.

- Prvo, mislim da je Ivani lepši život nego što joj je bio sa mnom. Ona je našla svoju sreću. Ja se kajem što sam napravio to ženi koja nije zaslužila! Tu sam da odradim svoju kaznu! Msilim da je previše, dosta sam odradio svoju kaznu! Mislim da zaslužujem da nađem svoju mirnu luku. Trudiću se da budem ja ja - zaključuje Ša.

https://youtu.be/6bCud9lSwU0

Izvor: PRessSerbia/Srbija Danas

#NenadAleksićŠa #TaraSimov #Zadruga #PRessSerbia #PRessSrbija

Kašika JABUKOVOG SIRĆETA pred spavanje uklanja 10 zdravstvenih TEGOBA!

Za ovo niko nije znao






Dobra svojstva jabukovog sirćeta jako dobro znamo, ali, postoje i ona koja nisu baš toliko poznata. Pročitati deset dobrih svojstava jabukovog sirćeta koja možete iskoristiti ukoliko popijete jednu kašičicu pre spavanja, i ubrzo će vam verovatno postati navika!

1. Tretirajte bol u grlu sa jabukovim sirćetom

Ono ima antibakterijsko dejstvo i svoriće kiselo okruženje. Samo progutajte kašičicu jabukovog sirćeta sat vremena pre nego što odete na spavanje, a zatim još jednu pola sata pred spavanje. Poslednju kašičicu konzumirajte neposredno pre nego što odete na spavanje.

2. Rešite se neprijatnog jutarnjeg zadaha

Jabukovo sirće ubija bakterije i bacile koji prouzrokuju neprijatan zadah u vašim ustima.

3. Povratite kiselinu u želucu tako što ćete pomešati kašiku jabukovog sirćeta sa vodom i popiti taj rastvor sat vremena pre spavanja.

4. Sprečite lošu probavu ispijanjem mešavine sačinjene od meda, kašičice jabukovog sirćeta i vode pola sata pre odlaska u krevet.

5. Visok nivo šećera u krvi je najčešći uzrok nesanice

Jabukovo sirće povećava senzitivnost insulin, te smanjuje nivo šećera u krvi. Neposredno pre nego što odete na spavanje, konzumirajte dve kašičice jabukovog sirćeta. Pre nego što pokušate ovu metodu, konsultujte se sa lekarom, naročito ukoliko koristite lekove za dijabetes.

6. Bolovi u stomaku

Sipajte kašičicu jabukovog sirćeta u čašu tople vode i dobijenim rastvorom možete rešiti problem sa bolovima u stomaku.

7. Štucanje može nestati uz pomoć gorkog ukusa jabukovog sirćeta, te progutajte kašičicu organskog jabukovog sirćeta kada počnete da štucate.

8. Ukoliko želite da rešite problem sa alergijama, umešajte kašičicu jabukovog sirćeta u čašu vode i konzumirajte ovu mešavinu neposredno pre nego što odete na spavanje.

9. Ukoliko osećate glad pre spavanja, samo konzumirajte mešavinu vode i kašičice jabukovog sirćeta umesto kaloričnih namirnica.

10. Sagorite sve što ste u toku dana pojeli pomoću napitka sa jabukovim sirćetom!

Sastojci: 2 kašike seckanog peršuna, veća šolja vode, malo cimeta, malo jabukovog sirćeta, kašičica meda, kašičica đumbira, sok od isceđenog limuna.

Priprema: Stavite vodu da proključa, dodajte peršun i ostavite da se ohladi. Procedite, pa dodajte i ostale sastojke.

Pijte ovaj napitak svako veče sat vremena pred spavanje, tokom dve nedelje. Ako želite da nastavite, napravite pauzu od bar 3 dana, pa ponovite.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Srbija Danas

#Alergije #JABUKOVOSIRĆE #Mrsavljenje #SPAVANJE #PRessSerbia #PRessSrbija

Prelepo lice Slobode Mićalović bez filtera i Fotošopa ostavlja bez daha

Glumica je pokazala svoje lice izbliza, sa šminkom, koja je dodatno istakla njenu prirodnu lepotu.






Proslavljena glumica Sloboda Mićalović još jednom je pokazala zašto važi za jednu od prirodnih i najlepših glumica u Srbiji.

Sloboda je objavila niz fotografija na kojima je pokazala svoje lice izbliza, sa šminkom, koja je dodatno istakla njenu prirodnu lepotu.

U opisu fotografija označila je film "Bilo jednom u Srbiji", čija je premijera početkom marta ove godine, te su predivni kadrovi, kako se čini, nastali na setu.



 










Прикажи ову објаву у апликацији Instagram























 

Објава коју дели Sloboda Micalovic (@sloboda_micalovic_boba)






Glumica je pozirala blago nasmejana, a sve je očarala svojim besprekornim izgledom bez filtera i Fotošopa, te su usledile brojne reakcije i komplimenti na račun njenog izgleda.

"Boginja prirodne lepote", "Prelepa si", "Bez teksta ostavljaš, izgledaš kao tinejdžerka", "Predivna žena bez filtera i Fotošopa", "Prirodna lepotica i prava dama, idealna, ali retka kombinacija", "Svaka čast za izgled", "Sloboda, tebi nije potrebna šminka", "Vau, kakva lepotica", neki su od komentara.

Izvor: PRessSerbia/Telegraf

#Fotošop #Lepota #SlobodaMićalović #PRessSerbia #PRessSrbija

Zvezda dobila 166. večiti derbi, povratak u šampionsku trku

Ekipa Dejana Stankovića bila mnogo bolji rival, crveno-beli zasluženo slavili pobedu na stadionu „Rajko Mitić“.






Nadigrala je Crvena zvezda Partizan u 166. večitom derbiju, nadmudrio je Dejan Stanković Aleksandra Stanojevića.

Došli su gosti sa idejom da se brane, da pokušaju iz kontre, imali su jednu priliku u 20. minutu, ali je tada Borjan odbranio udarac Meniga.

Dalo je to dodatnu dozu samopouzdanja domaćinu, koji je crno-bele načeo golom debitanta u večitim derbijima Ohija u 29, a dokrajčio pogotkom Kataija u 42. minutu.

https://www.youtube.com/watch?v=xEXk0QWvx_A

Izvor: PRessSerbia/Žurnal

#CrvenaZvezda #Partizan #VEČITiDERBI #PRessSerbia #PRessSrbija

недеља, 27. фебруар 2022.

RECEPT DANA: Bataci u sosu od šampinjona

Fino, sočno, mekano meso, sa šmekom pržene kožice i sos od šampinjona. Lako se pravi, u cenovnom rangu pristupačno svima a krajnji rezultat je više nego sjajan. Neće pogrešiti i ako ovu piletinu poslužite gostima.






Sastojci:

6 bataka sa zabatcima
400 gr svežih šampinjona
2 ravne kašike brašna + za valjanje
1 kašičica suvog začina
so i biber
sušen peršunov list

Priprema:

Batake razdvojiti, skinuti višak masnoće sa zabatka i svaki komad zaseći uz kost.

Posoliti i pobiberiti meso sa obe strane. ( za početnike to je po dva prstohvata soli za jedan komad mesa i prstohvat bibera )

Zatim svaki komad uvaljati u brašno i staviti na manju tacnu.

Zagrejati ulje u tiganju, količina ulja varira od veličine tiganja. Uglavnom, treba da imate ulja nekih 5mm.

Tiganj birajte najdublji koji imate, u suprotnom sve ćete morati da prebacujete u veću šerpu kada dodje sos.

Ulje ne treba da vam se zagreva na najjačoj vatri, nešto izmedju srednje i najjače.

Spustiti batake u vruće ulje i ostaviti da se prže nekoliko minuta sa jedne strane, okrenuti pa pržiti i sa druge strane.

Gotovo ej kada su obe strane rumene. Odložiti na tanjir pa ponoviti postupak

i sa drugom turom, u manjem tiganju biće i treća.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO

#BataciUSosuOdŠampinjona #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #PRessSerbia #PRessSrbija

DNEVNI HOROSKOP: HOROSKOP ZA 28. februar 2022.

Ovo je vaš dnevni horoskop za  28. februar 2022.godine 






Dnevni horoskop

Ovan

Posao: Ovaj dan može da vam donese problem u komunikaciji sa poslovnim partnerima. Nesporazumi mogu nastati u vezi sa dogovorom o novom projektu.

Ljubav: Harmonizacija odnosa između vas i partnera može da usledi kroz otvoren razgovor i zajedničke izlaske.

Zdravlje: Solidno.

Bik

Posao: Uspeh vas očekuje kroz bavljenje umetnošću, dizajnom i uslužnim delatnostima. Odličan dan za finansijska ulaganja.

Ljubav: Pred vama je poboljšanje odnosa sa partnerom i zajedničko rešenje jednog veoma važnog pitanja.

Zdravlje: Više se krećite.

Blizanci

Posao: Uspeh sledi kroz kreativnost, rad u medijima ili u prosveti. Oprez prilikom potpisivanja dokumenata.

Ljubav: Posvetite više vremena partneru. U suprotnom slučaju, može doći do otuđenja sa dalekosežnim posledicama.

Zdravlje: Osetljivost grla.

Rak

Posao: Finansijski uspeh očekuje one Rakove koji se bave finansijama, trgovinom ili nekretninama. Nakon dužeg vremena ćete uspešno rešiti neki dugotrajan pravni problem.

Ljubav: Odnos sa partnerom se popravlja jer ste zajedno uspeli da rešite najosetljivija pitanja.

Zdravlje: Promenite režim ishrane.

Lav

Posao: Početak rada na novom projektu predstavljaće veliki izazov. Međutim, uspešni rezultati mogu najaviti veliki korak napred u vašoj karijeri

Ljubav: Planete vam pružaju podršku da sa partnerom prevaziđete neki stari problem koji dugo tinja između vas.

Zdravlje: Pojačana nervoza.

Devica

Posao: Povoljni aspekti mogu vam doneti uspeh u okviru uslužnih delatnosti. Potrudite se da sredite svu neophodnu dokumentaciju.

Ljubav: Početak ljubavne veze sa osobom koju poznajete preko posla neko vreme će biti obavijen velom tajnosti.

Zdravlje: Solidno.

Vaga

Posao: Danas vam planete pružaju podršku da rešite neki dugotrajan problem na poslu. Pred vama je važan poslovni razgovor i potpisivanje nekog ugovora.

Ljubav: Slobodne Vage mogu da započnu ljubavnu vezu sa osobom u znaku Ovna ili Blizanaca.

Zdravlje: Variranje pritiska.

Škorpija

Posao: Ovaj dan može vam doneti zastoj na poslovnom planu. Poseban oprez za sve one koji se bave trgovinom. Mogući su previdi.

Ljubav: Romantičan izlazak sa partnerom poteći će u atmosferi nekadašnjeg žara. Sledi dalja harmonizacija.

Zdravlje: Stres.

Strelac

Posao: Budite oprezni u ophođenju sa nadređenima jer postoji velika mogućnost da dođe do povišenih tonova i burne rasprave. Dobitke mogu da ostvare oni koji se bave komunikacijama i trgovinom.

Ljubav: Ovaj period donosi vam stabilizaciju odnosa sa partnerom.

Zdravlje: Bolovi u kolenima.

Jarac

Posao: Budite oprezni u rukovanju novcem. Očekuje vas sastanak sa nadređenima, ali postoji mogućnost da dođe do nesuglasica.

Ljubav: Neslaganje se može javiti i u okviru vašeg odnosa sa partnerom. Situacija će zahtevati kompromis.

Zdravlje: Solidno.

Vodolija

Posao: Uspeh očekuje one Vodolije koje se bave prosvetom i turizmom. Ovaj period proteći će u znaku mnogo češćih putovanja.

Ljubav: Harmonizacija vašeg odnosa sa partnerom uslediće zbog toga što ćete uspešno rešiti neka sporna pitanja.

Zdravlje: Glavobolja.

Ribe

Posao: Ovaj period doneće vam uspeh i realizaciju nekog vašeg važnog ranije za crtanog cilja. Odnos sa nekim kolegama mogu biti narušeni

Ljubav: Period krize u odnosu sa partnerom sada je iza vas. Ovaj dan posvetićete zajedničkom planiranju.

Zdravlje: Alergija.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Glossy

#DnevniHoroskop #Horoskop #HoroskopZaDanas #PRessSerbia #PRessSrbija

Vremenska prognoza za 28.februar

Vremenska prognoza za 28.februar: Najniža temperatura od od -2 do 2, najviša od 3 do 6 stepeni. 






Oblačno sa kišom i snegom, samo na severozapadu ujutro i pre podne suvo sa sunčanim intervalima.

U nižim predelima, ponegde, se očekuje manji snežni pokrivač, na planinama dalje povećanje visine snega.

Vetar slab i umeren, severni i severoistočni. Najniža temperatura od od -2 do 2, najviša od 3 do 6 stepeni.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ RTS

#PROGNOZA #PrognozaZaBeograd #PrognozaZaSrbiju #VremenskaPrognoza #PRessSerbia #PRessSrbija

OVO SU NASLOVNE STRANE DANAŠNJIH NOVINA

Ovo su današnje naslovne strane






#ALO #Danas #Kurir #Naslovne #SrpskiTelegraf #PRessSerbia #PRessSrbija

Budite oprezni i ne preterujte sa količinom: 7 namirnica koje izazivaju dehidrataciju organizma!

Neopohodno je da vaše telo sadrži dovoljnu količinu tečnosti, kako bi celokupan organizam funkcionisao pravilno. Nedostatak tečnosti može da izazove brojne poremećaje u telu, poput gastritis, gorušice, artritisa, glavobolje i drugih. Ovo je 7 namirnica koje izazivaju dehidrataciju organizma






 

Takođe, dehidriranost može da ostavi tragove i na vašoj koži i usnama. O osećaju konstantne žeđi ne treba ni govoriti previše.

Gotovo neminovno, dehidratacija dovodi i do toga da se osećate umorno, pospano i razdražljivo. Sprovedena istraživanja su pokazala šokantan podatak, da čak odsto ljudi pati od hronične dehidratacije, odnosno, ne unosi dovoljno vode.

Preporučena količina je 8 do 10 čaša dnevno.

Osim ispijanja dovoljno vode, važno je da povedete računa i o tome šta jedete.

Verovatno vam je poznatop da posle nekih namirnica osećate žeđ, naročito nakon što pojedete nešto slano. Natrijum, kao sastavni deo soli, jedna je od materija koja isušuje organizam.

Pored soli, do dehidratacije mogu da dovedu i sledeće namirnice.

Energetska pića

Kako bi se oporavio nivo soli u organizmu nakon treninga, ljudi koji redovno vode računa o svojoj fizičkoj aktivnosti, često ih piju upravno nakon vežbanja u teretani. Natrijum je sastavni deo ovih pića, a kao bolja alternativa se preporučuje voda sa limunom nakon treninga.

Kofein

Loša vest za sve ljubitelje kafe je da kofein takođe može da dovede do dehidratacije organizma. Zbog toga se i preporučuje da se uz šoljicu kafe uzme i čaša vode, ali i da generalno popijete koju čašu vode više, dok sa kafom ne treba preterivati.

Soja sos

Velika količina natrijuma se nalazi i u ovom blagu kineske kuhinje, pa, stoga, sa soja sosom ne treba da preterujete.

Testa od celog zrna

Iako su u velikoj meri preporučene namirnice pravljene od celčog zrna žitarice, one u velikoj meri snižavaju nivo vode u organizmu, jer sadrže vlakna koja brzo apsorbuju vodu.

Testo i namirnice od celog zrna sadrže i natrijum, koji se stavlja kako bi se povećala njihova zapremina. Veća količina može da izazove veoma jak osećaj žeđi.

Sušena ćuretina

Sušena ćuretina jeste bogata proteinima, tako da je dobra opcija za one koji su na proteinskoj dijeti. Međutim, proteini takođe dovode do isušivanja organizma, pa se preporučuje da budete obazrivi i da ne preterujete sa količinom.

(objektiv.rs/pixabay)

#7NAMIRNICA #Dehidratacija #PRessSerbia #PRessSrbija

Budite oprezni i ne preterujte sa količinom: 7 namirnica koje izazivaju dehidrataciju organizma!

Neopohodno je da vaše telo sadrži dovoljnu količinu tečnosti, kako bi celokupan organizam funkcionisao pravilno. Nedostatak tečnosti može da izazove brojne poremećaje u telu, poput gastritis, gorušice, artritisa, glavobolje i drugih. Ovo je 7 namirnica koje izazivaju dehidrataciju organizma






 

Takođe, dehidriranost može da ostavi tragove i na vašoj koži i usnama. O osećaju konstantne žeđi ne treba ni govoriti previše.

Gotovo neminovno, dehidratacija dovodi i do toga da se osećate umorno, pospano i razdražljivo. Sprovedena istraživanja su pokazala šokantan podatak, da čak odsto ljudi pati od hronične dehidratacije, odnosno, ne unosi dovoljno vode.

Preporučena količina je 8 do 10 čaša dnevno.

Osim ispijanja dovoljno vode, važno je da povedete računa i o tome šta jedete.

Verovatno vam je poznatop da posle nekih namirnica osećate žeđ, naročito nakon što pojedete nešto slano. Natrijum, kao sastavni deo soli, jedna je od materija koja isušuje organizam.

Pored soli, do dehidratacije mogu da dovedu i sledeće namirnice.

Energetska pića

Kako bi se oporavio nivo soli u organizmu nakon treninga, ljudi koji redovno vode računa o svojoj fizičkoj aktivnosti, često ih piju upravno nakon vežbanja u teretani. Natrijum je sastavni deo ovih pića, a kao bolja alternativa se preporučuje voda sa limunom nakon treninga.

Kofein

Loša vest za sve ljubitelje kafe je da kofein takođe može da dovede do dehidratacije organizma. Zbog toga se i preporučuje da se uz šoljicu kafe uzme i čaša vode, ali i da generalno popijete koju čašu vode više, dok sa kafom ne treba preterivati.

Soja sos

Velika količina natrijuma se nalazi i u ovom blagu kineske kuhinje, pa, stoga, sa soja sosom ne treba da preterujete.

Testa od celog zrna

Iako su u velikoj meri preporučene namirnice pravljene od celčog zrna žitarice, one u velikoj meri snižavaju nivo vode u organizmu, jer sadrže vlakna koja brzo apsorbuju vodu.

Testo i namirnice od celog zrna sadrže i natrijum, koji se stavlja kako bi se povećala njihova zapremina. Veća količina može da izazove veoma jak osećaj žeđi.

Sušena ćuretina

Sušena ćuretina jeste bogata proteinima, tako da je dobra opcija za one koji su na proteinskoj dijeti. Međutim, proteini takođe dovode do isušivanja organizma, pa se preporučuje da budete obazrivi i da ne preterujete sa količinom.

(objektiv.rs/pixabay)

#7NAMIRNICA #Dehidratacija #PRessSerbia #PRessSrbija

Mlada kopriva je riznica zdravlja: Kako da pripremite čaj i čorbu od mlade koprive?

Kopriva je jedna od najzdravijih samoniklih biljaka, od koena do listova, za ublažabvanje prehlade, detoksikaciju, sprečavanje upala u organizmu, kao diuretik, za mršavljenje, kod neuredne menstruacije, problema sa organima disajnih puteva i mnogim tegobama.






 

Kopriva ima brojna lekovita svojstva, a često je jedan od vodećih prirodnih lekova u borbi protiv anemije jer je bogata gvožđem. Zbog toga je u ishrani koriste često i vegani i vegetarijanci.

Mlada kopriva je savršen pročišćivač krvi reguliše šećer, može pomoći kod urinarnih problema (posebno koren), pozitivno utiče na kosti i sprečava zadržavanje vode u telu.

Sezona mlade koprive počinje početkom proleća, pa idite u prirodu i iskoristite ovu lekovtu biljku na sledeće načine:

- Koren koprive koristi se kod uvećanja prostate, problema sa policističnim jajnicima, za detoksikaciju organizma, smanjenje rizika od upale i lečenje urinarnih infekcija. Najčešće se koren koprive pretvori u prah, pa s eod njega pravi tinktura, odnosno rastvara se u alkoholu.

- Od listova koprive se priprema čaj protiv anemije i kamena u bešici. Potrebno je da supenu kašiku listova koprive prelijete ključalom vodom, pa ostavite da odstoji oko 20 minuta. Procedite i popijte.

- Upoteba koprive u jelima postoji još od davnina. naše bake su četo pravile čorbe od mlade koprive, dodavale je u kuvani pasulj, a danas se kopriva ubacuje i u salate, smutije i služi sa sosevima i prilozima.

- Mlada kopriva služi i za lepotu, a posebno se preporučuje kod opadanja kose i za slabu i retku kosu. 400g sveže koprive prelijte sa vodom, tako da sva kopriva bud epotopljen au vodi. Poklopite i ostavite da odstoji preko noći, pa sutradan procedite. Nakon sledećeg pranja, kosu isperite dobro ovom tečnošću i trljajte prstima teme dok ispirate. Kroz par nedelja primetićete poboljšanje.

Napomena: Pre upotrebe prirodnog leka od koprive konsultujte se sa svojim lekarom.

Priprema čaja

Jednu kafenu kašičicu usitnjenog korena koprive preliti sa 150 ml hladne vode, zagrejati do ključanja i posle 10 minuta  procediti. Piti tri puta dnevno po šolju čaja. Supenu kašiku lista koprive preliti sa 200 ml hladne vode, brzo zagrejati do ključanja. Sud poklopiti i ostaviti da stoji 10 minuta. Procediti i piti tri puta dnevno po šolju čaja.

Recept za čorbu od zelja i koprive

Sastojci:

  • 2 veze želja

  • 300 g mladih listova koprive

  • šaka pirinča

  • veza peršuna

  • 1 glavica crnog luka

  • 1 šargarepa

  • ulje

  • 2 čena belog luka

  • 1,5 kašičica soli

  • po želji pavlaka

  • 1 kašičica mlevene paprike


Priprema:

Očistite zelje i koprivu i stavite da se kuvaju na srednjoj vatri. Iseckajte na sitno crni luk, zagrejte ulje u većoj šerpi i dodajte luk, pa dinstajte na blagoj vatri. Izrendajte šargarepu, pa dodajte u luk. Dodajte mlevenu papriku, promešajte, pa sklonite sa vatre.

Skuvanu koprivu i zelje procedite, ostavite malo da s eohladi, pa iseckajte na sitno. U luk sipajte zelje i koprivu i zajedno sve dinstajte par minuta na blagoj vatri, pa posolite i promešajte. Dolijte pirinač i prelijte vodom.

Kuvajte oko 20 minuta dok pirinač ne bude skuvan, pa dodajte iseckani beli luk i iscekan peršun. Ostavite da se kuva još par minuta. Poslužite po želji uz kašiku pavlake.

(srbijadanas/pixabay)

#ČIŠĆENJEORGANIZMA #Gvožđe #KOPRIVA #MladaKopriva #PRessSerbia #PRessSrbija

MORAĆU DA NOSIM BAZUKU ZBOG NJE! Mina Kostić progovorila o ćerki, krenula stopama majke, već se otisnula na javnu scenu

Pevačica iskreno o porodici






Ćerka pevačice Mine Kostić i pevača Igora Kostića, poznatijeg kao Igor X, počela je da se bavi javnim poslom, ali nije krenula stopama svojih roditelja. Iako su mnogi mislili da će i Anastasija (13) zapevati, ona je ipak odabrala manekenstvo.

- Ona je krenula putem manekenki i to joj super ide, baš je rođena za to, ide joj dobro i već mi je naručila svašta da joj donesem iz Amerike - rekla je za "Grand news" Mina Kostić, koja se sprema za turneju po Americi.

- Ne verujem da će se pojaviti u mom spotu, ali ako bude izrazila želju što da ne. Ja sam rekla Igoru, moraćemo da nosimo bazuku. Šalim se naravno, ona je dobro dete i Igor i ja ćemo ići svuda sa njom. Ona je jako odgovorna, neće biti problema - dodala je pevačica.

#Ćerka #MinaKostic #Pevacica #PRessSerbia #PRessSrbija

"SVE VIŠE ŽELIM DA POSTANEM OTAC" MC Stojan progovorio o privatnim detaljima iz života i otkrio EMOTIVNI STATUS

Reper Marko Stojković, poznatiji u javnosti kao MC Stojan, retko se eksponira u medijima, pa se tako o njegovom privatnom životu veoma malo zna.






Pevač gotovo nikada nije govorio o detaljima iz privatnog života, ali je na jednoj objavi na Instagramu priznao pratiocima da mu je novogodišnja želja da se ostvari u ulozi oca.

- To je suština i smisao života. Danas više šetaju pse nego što možeš videti da majke guraju kolica sa bebama, što je poražavajuće. Treba više da se prave deca, da se radi na tome. Naravno nije lako naći partnera i pravu osobu. Danas se mnogi i razvode. Bitno je samo da se ljudi skapiraju. Ja nemam decu. Ostvario sam se na mnogim poljima, ali kao otac nisam i ta želja se javlja i sve je veća i veća. Nadam se da ću se i na tom polju ostvariti i jedva čekam - rekao je Stojan u jednoj emisiji.

On je tom prilikom otkrio i svoj emotivni status.

- Emotivni status je slobodan. Srećno slobodan. Bio sam srećan i voleo sam, a zaljubljenost je trenutno stanje i traje sedam dana. Volim da volim, ali da mogu da imam decu sa nekom devojkom, to se još nije desilo, da kliknemo... Za sada sam slobodan, nadam se da tako neće ostati. Inače, uglavnom su devojke meni prilazile, iako ja znam da šarmiram, dajem komplimente i lepo se udvaram - dodao je reper.

Na pitanje da li je više puta bio povređen ili je on povređivao druge, MC Stojan je odgovorio:

- Imam faze kad i nisam za neku ozbiljnu vezu, a sviđa mi se neka devojka, bukvalno se dogovorimo da ćemo biti u nekom odnosu, da budemo i prijatelji i ljubavnici. I onda ako se kod nje jave neka osećanja, emocije, a kod mene se možda nisu javile i onda sam je možda na taj način povredio. Ali to mi nije bila namera - priznao je reper.

#McStojan #Reper #PRessSerbia #PRessSrbija

"NARUČILA SAM KAFU I UZELA DA PIŠEM OPROŠTAJNO PISMO" Teška sudbina Mire Banjac

Slavna glumica Mira Banjac (92) retko skida osmeh sa lica, a malo ko zna da je život nije mazio. Uvek je koračala uzdignute glave, čak i kada se činilo da rešenja za lošu situaciju nema, te da teška vremena neće brzo prestati.






Mira pripada prvoj generaciji glumaca koja je završila Pozorišnu školu u Novom Sadu 1950. godine. Za vreme Drugog svetskog rata bila je godinu dana u Prvoj proleterskoj brigadi.

Još u detinjstvu odrastala je u toku strašnog rata i užasa.

- Ja, u stvari, uopšte i nisam bila dete. Bila sam, eto, neko biće. Odrasla sam u toku strašnog rata i užasa. Drugo, živela sam kod babe. Moj otac je bio Amerikanac. Doveli su ga ovde kad je imao dvadeset i neku godinu. Nije ni znao srpski, oženili su ga mojom majkom koja je bila lepa devojka - rekla je u jednom intervju Mira Banjac, a onda nastavila da su njeni roditelji živeli svega četiri godine zajedno.

- Onda je majka otišla u Beograd, gde se zaposlila. Primače se rat, zatvoriše se granice između Srbije i Hrvatske, ona osta u Beogradu, ja u Erdeviku, gde sam i rođena, kod babe i tetke po ocu, koja je takođe došla iz Amerike i slabo govorila srpski. Te dve žene su se strahovito svađale, a ja sam živela u tome i u čežnji za majkom. Zbog njih dve, bake i tetke, nikada nisam naučila engleski - ispričala je Mira Banjac.

Kada je diplomirala, odmah se udala i to za svoju prvu veliku ljubav, Andreju Jovanovića. Upoznali su se na studijama glume u Novom Sadu. Mira je već u 24. postala majka, rodila je sina Branislava Branu.

- Sve se brzo dešavalo. A onda sam se od muža razvela kad je Brani bilo pet godina. Dok je bio mali, imala sam sreću da mi je majka pružala veliku podršku, a i s bivšim mužem bila sam u dobrim odnosima sve do njegove smrti. U životu dobijamo samo ono što dajemo - rekla je ranije Mira za "Stori".

Mira Banjac je u jednom kriznom momentu razmišljala da sebi oduzme život. Nije imala para, a dugovala je dosta novca.

- Jaukala sam beogradskim ulicama, bila sam na ivici da se ubijem. Morala sam da pozajmljujem novac. Prvo sam naišla na zelenaše, koji su uzimali po tri puta više i to je bio rašomon. Jednog dana sam otišla u hotel 'Metropol', naručila kafu, sela da napišem pismo i htela da se bacim dole - rekla je Mira Banjac.

Jedan poziv sve je promenio, a nakoon toga je poručila da više nikada ni dinar ne bi pozajmila.

- U jednom trenutku pozvao me je Stipe Delić. Kaže hoće da radim veliku glavnu ulogu. Bila je to čuvena Marija, iz logora, zbog koje su me šišali do glave. Ugovor je bio milionski. Potpišem i vratim sve dugove. To je bio moj mrak, ali i procišcenje. Pola dinara više u životu nisam pozajmila! Da umirem ne bih - rekla je Mira Banjac u jednom intervjuu.

Mira je i u desetoj deceniji života i te kako aktivna, pa ćemo je već idućeg meseca gledati u filmu "Bilo jednom u Srbiji".

#Glumica #MiraBanjac #PRessSerbia #PRessSrbija

"RAZVOD JE PORODIČNI ZEMLJOTRES" Emina Jahović o krahu braka i sinovima

Pevačica Emina Jahović otvoreno je progovorila o razvodu od turskog pevača Mustafe Sandala, kao i sinovima Jamanu i Javuzu.






Emina je istakla da joj smeta medijska pažnja izazvana njenom brakorazvodnom parnicom.

- Naravno da mi smeta. Razvod je privatni porodični zemljotres i niko ne bi trebalo da se naslađuje detaljima. Najteže mi je što ne mogu decu da zaštitim od toga, i to osećam kao veliku nepravdu i manu posla koji obožavam - rekla je pevačica za "Lenu".

Kako kaže, ne oseća se usamljeno nakon razvoda.

- Majka sam, tako da nikad nisam usamljena. Što se muškaraca tiče, za pravu ljubav ću uvek otvoriti srce, ali pre svega umem da uživam u sebi i svojoj deci - rekla je Emina.

Ona se zatim osvrnula na sinove, na koje je, kako kaže, izuzetno ponosna.

- Jaman je neustrašiv, jak i brz, kako mu i ime kaže. Jaman na turskom znači snažan. Javuz je, s druge strane, oprezan i prava umetnička duša, ali kako njegovo ime kaže - ume da bude jako odlučan. Kada na tu razliku među njima dodate i pubertet - jasno vam je da je kod nas uvek veselo! Šalu na stranu, moji dečaci me neopisivo ispunjavaju i uživam u svakom trenutku s njima. Svaki dan otkrijem nešto novo - talenat, osobinu, postupak, reakciju - i oduševim se! Jako sam ponosna majka, najviše na njihovu skromnost i privrženost porodici.

#EminaJahovic #Pevacica #PRessSerbia #PRessSrbija