недеља, 30. јануар 2022.

Vila u kojoj je živeo Mark Tven danas je muzej!

National Geographic je proglasio jednom od deset najboljih istorijskih kuća na svetu. Vila u kojoj je živeo Mark Tven danas je muzej: U njoj je napisao svoja dva najpoznatija dela.






 

Ako bi vas neko upitao ko je Samuel Langhorne Clemens većina ne bi znala da je u pitanju Mark Tven, slavni američki pisac. Rođen je u malom selu Florida, u državi Missouri, kao šesto dete Johna i Jane Clemens.

Veći deo života je proveo u raskošnoj vili u Hartfrordu koja je od strane Nacionalne Geografije proglašena jednom od deset najboljih kuća na svetu. Pretvorena je u muzej koji nudi ture zainteresovanim posetiocima koji se interesuju za američku kulturu i istoriju i svima koji žele da saznaju više o životu Marka Tvena.

Zahvaljući dobro organizovanim turama, turisti mogu da steknu pravi utisak o tome kako je bilo živeti u njegovoj kući kroz različite vremenske epohe.

Kada je Tven prvi put posetio Hartford 1868., odmah se zaljubio u njega, opisavši ga kao jedan od najlepših gradova koje je ikada video. U februaru 1870. poboljšao je svoj socijalni status oženivši 24-godišnju Oliviju Langdon, ćerku bogatog njujorškog trgovca ugljem.

(24sedam.rs/sworld.co.uk)

#Kuca #MarkTven #Muzej #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар