Ako ste ljubitelji čvaraka ovaj recept je idealan za vas.
Sastojci:
1 kg brašna,
1/2 l mleka,
1 kocka kvasca,
1 kašika šećera,
2 kašičice soli,
2 jaja,
300 g mlevenih čvaraka,
so,
biber.
Priprema:
U toplo mleko stavite šećer i kvasac i ostavite da nadođe. Brašno sipajte u vanglicu, napravite udubljenje i u njega sipajte mleko sa kvascem i 2 kašičice soli. Razmutite žumanca, pa i njih stavite u brašno i zamesite testo. Pokrijte krpom i ostavite da kisne 20 minuta.
Premesite testo, istresite na brašnom posutu radnu površinu i rasklagijajte da bude pola centimetra debljina testa. Mlevene čvarke posolite i pobiberite i nanesite ravnomerno na celu površinu testa. Preklopite sa svih strana i ostavite da odmori par minuta.
Ponovite isti postupak, stim što nepremazujete čvarcima, i ostavite da odmori. Rasklagijajte da bude debljine kao i prethodni put i modlom vadite pogačice.
Ređajte ih u podmazan i brašnom posut pleh. Od preostalog testa, oblikujte jufku, rasklagijajte i vadite pogačice. Postupak ponavljajte dok ima testa. Pogačice premažite belancem i pospite susamom. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite dok ne porumene.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#Doručak #PogačiceSaČvarcima #PredlogZaDoručak #RECEPTDANA #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар