Veoma izdašan desert koji se topi u ustima.
Sastojci:
Za kore:
250 g meda,
200 ml piva,
1 kašičica sode bikarbone,
70 ml ulja,
oko 400 g brašna.
Za fil:
250 g šećera,
200 g oraha,
50 g crne čokolade.
Priprema:
Od svih navedenih sastojaka umesite ne previše tvrdo testo. Podelite ga na četiri dela i ispecite korice u podmazanom i brašnom posutom plehu.
Za fil ušpinujte šećer, dodajte čokoladu i orahe, pa toplim filom filujte kore. Nafilujte gornju koru i sa strane, kao tortu.
Po želji kolač možete preliti glazurom i ukrasiti karamelizovanim jezgrima oraha.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#Desert #PredlogZaDesert #ReceptDaan #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар