Za ovo jelo najbolje je da nabavite plećku sa rebrima ili zadnji deo buta praseta.
Sastojci:
2-3 kg prasetine (plećka sa rebrima, zadnji but),
so,
200 ml vode,
100 ml ulja,
500 ml piva.
Priprema: Komad svinjetine operite, pa osušite krpom. Zasecite na mestima koja su deblja pa dobro posolite, posebno u zareze, i utrljajte rukom.
U tepsiju sipajte vodu i ulje, pa stavite 2-3 daščice kako se prasetina ne bi kuvala u tom soku, već da bude malo odignuta.
Ugrejte rernu na 220 stepeni, pa ubacite prasetinu da se peče i smanjite na 200. Povremeno je okrenite i prelijte sokom od pečenja. Voda kad ispari dodavajte da ulje ne počne da gori.
Posle sat vremena pečenja, smanjite rernu na 180 stepeni, pa prelivajte pivom polako, okrećući pečenicu. Prelivanjem pivom dobijate hrskavu koricu. Pečenje traje otprilike 2-3 sata, zavisno koliko meso je veliko i debelo.
Pečenica je gotova kad porumeni, odnosno počne da vuče na braon. Ohladite, isecite, pa poslužite.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#PredlogZaRučak #RECEPTDANA #Rucak #SvinjskaPečenicaSaPivom #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар