Odličan recept za celu porodicu.
Sastojci:
1 manja glavica karfiola,
250 g špageta,
2 čena belog luka,
1 glavica crnog luka,
1 dl belog vina,
1 kašika susama,
2 kašike maslinovog ulja,
2 kašike seckanog svežeg peršuna,
2 kašike parmezana,
1 kašičica suvih začina,
biber.
Priprema: Karfiol operite, očistite i pripremite na pari, a zatim ga sitno iseckajte. Špagete skuvajte u slanoj kipućoj vodi, ocedite i odložite sa strane.
Na zagrejanom maslinovom ulju i velikom tiganju izdinstajte sitno iseckani beli luk nekoliko sekundi, pa dodajte sitno iseckani crni luk i pržite još par minuta neprekidno mešajući.
Dodajte seme susama i suve začine, promešajte i pržite još dva minuta.
Dodajte karfiol i belo vino, poklopite tiganj, isključite ringlu i ostavite da se krčka dok vino ne ispari.
Sipajte špagete, začinite biberom, parmezanom i peršunom i dobro promešajte. Servirajte toplo.
Foto: Pixabay
Izvor:PRessSerbia/ DIREKTNO
#Karfiol #PastaSaKarfiolom #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар