Kuvano vino važi za najpopularnije zimsko piće, a tokom hladnih noći moguće da će vam mirisati na svakom ćošku. Kada je reč o pripremi, vrlo je jednostavna, a da bi vas svojom aromom i toplinom grejalo iznutra, jedino što vam treba su još začini.
Sastojci:
150-200 ml vode,
500 ml vina,
2-3 kašike šećera,
zvezdasti anis,
muskatni oraščić,
karanfilić,
cimet.
Priprema: Šećer sa vodom otopite na tihoj vatri. Pustite da voda provri, pa dodajte vino. Kada počne da peni sklonite sa šporeta posudu u kojoj kuvate, dodajte začine po ukusu, dobro promešajte i sipajte u čaše.
Ukus možete da obogatite i tako što ćete u njega ubaciti voće. Preporuka su pomorandža, kruška, jabuka, limun, mandarina. Voće dobro operite, isecite na trake i sa korom ubacite u vino. Ukoliko ne želite da stavljate celo voće, za malo ukusa će biti sasvim dovoljna i narendana korica pomorandže ili limuna.
Ovako spremljeno vino poslužite i degustirajte dok je još toplo. Prijatno!
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#KuvanoVino #Praznici #RECEPTDANA #RECEPTI #ZimskiNapitak #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар