четвртак, 13. јануар 2022.

RECEPT DANA: Faširane šnicle sa pavlakom i jajima

Sjajan recept za najmekše šnicle koje se svima dopadaju.






Sastojci:

400 g mlevenog mesa,

2 jaja,

4 čena belog luka,

6 struka peršuna,

3 kašike kisele pavlake,

4 kašike prezli,

so,

biber,

kukuruzno ulje za prženje.

Priprema: U činiju stavite mleveno meso, dodajte jaja i lagano promešajte. Dodajte zatim pavlaku, sitno iseckan beli luk, prezle, seckani peršun, so i biber, pa dobro izmešajte dok se masa ne poveže.

U veći tiganj sipajte ulje i zagrejte na laganoj vatri. Kašikom vadite masu i spuštajte u zagrejano ulje, pa pržite šnicle dok ne porumene.

Kada su gotove šnicle izvadite na papir i ostavite par minuta da papir upije masnoću. Služite uz krompir pire, pirinač ili grašak.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO

#FaširaneŠnicle #PrdlogZaRučak #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар