Česnica se prema tradiciji mesi rano ujutru, 7. januara. Za doručak se porodica okuplja i tada se lomi pogača.
Sastojci:
1 kg brašna,
1/2 l mleka,
1 kocka svežeg kvasca,
2 jaja,
malo soli.
Priprema: Za početak u malo mlakog mleka rastopite kvasac. Dodajte jedno umućeno jaje. Posolite i mešajte uz postepeno dodavanje brašna, takođe dolivajte preostalo mleko kako bi se dobilo glatko testo.
Nakon što ste testo dobro izmesili, pokrite ga čistom krpom i ostavite da naraste. Kad počne da narasta, izručite ga na dasku za mešenje i blago premesite. Oblikujte je kao pogaču i ubacite novčić.
Stavite česnicu u podmazan pleh. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, a posle deset minuta smanjite na 170 stepeni i pecite dok ne bude gotova.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#BOZIC #BožićnaPogača #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар