четвртак, 6. јануар 2022.

RECEPT DANA: Božićna pogača

Česnica se prema tradiciji mesi rano ujutru, 7. januara. Za doručak se porodica okuplja i tada se lomi pogača.






Sastojci:

1 kg brašna,

1/2 l mleka,

1 kocka svežeg kvasca,

2 jaja,

malo soli.

Priprema: Za početak u malo mlakog mleka rastopite kvasac. Dodajte jedno umućeno jaje. Posolite i mešajte uz postepeno dodavanje brašna, takođe dolivajte preostalo mleko kako bi se dobilo glatko testo.

Nakon što ste testo dobro izmesili, pokrite ga čistom krpom i ostavite da naraste. Kad počne da narasta, izručite ga na dasku za mešenje i blago premesite. Oblikujte je kao pogaču i ubacite novčić.

Stavite česnicu u podmazan pleh. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, a posle deset minuta smanjite na 170 stepeni i pecite dok ne bude gotova.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO

#BOZIC #BožićnaPogača #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар