Ovo neobično pecivo sigurno će postati vaš stalan "gost" na stolu.
Sastojci:
410 g brašna
kašičica i po soli
190 ml mleka
1 jaje
1 kesica kvasca
1 mala kašika praška za pecivo
60 ml jogurta
20 g maslaca
Punjenje:
170 g sira
40 g kisele pavlake
1 jaje
1/2 male kašike suvog peršuna (a i ne mora, po ukusu)
Za premazati:
jedno žumance
malo susama za preko posuti
Priprema:
Mleko zagrejati zajedno sa margarinom. Brašno pomešati sa praškom za pecivo, soli i kvascom pa dodati u mleko, kao i jogurt i jedno jaje. Umesiti i razviti tako da bude debljine oko pola centimetra.
Tu koru premazati punjenjem, prethodno sve sjedinjeno, najbolje viljuskom izmešano i začiniti po ukusu.
To zaviti u rolat, savijati u oblik kruga, da se slepe krajevi, pa staviti na pleh obložen papirom za pečenje. Zaseći malo površinu peciva makazama ili nožem, na par mesta.
Pecivo premazati žumancima, posuti sa susamom i staviti da se peče. Dakle, ne čekati da se masa udvostruči, odmah peći. Rernu uključiti na 200°C i staviti da se peče nekih 20-25 minuta.
Nakon pečenja, još toplo pecivo prekriti kuhinjskom krpom.
Foto: Printscreen
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#Pecivo #PredlogZaDoručak #RECEPTDANA #VazdušastoPecivoSaSirom #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар